Simian ga jubileum

Skrevet av Birger Christensen,  17.04.2014
Artikkelbilde
Simian

Allerede i den første sjansen for Wido Neuroth til å jubilere, ble det suksess. Simian, med den lovende lærlingen Marius Borgen Andersen på ryggen,  ga Wido hans seier nummer 1000 på Øvrevoll. Tusenklubben ble dermed doblet fra en til to personer med Arnfinn Lund som det andre medlemmet.

- Morsomt at jubileet skjedde med en Stall EOS-hest. Erik O Steen var min mest trofaste eier, og Stall EOS har vært en viktig brikke for meg. Vi iler til med å gratulere, og i en egen sak på nettet kan du lese litt om hans mange store seire på hjemmebane.

- Gøy å vinne for Wido, særlig når det var hans seier nummer 1000. Satser hardt på å bli jockey, fortalte Marius etter seieren. Det er ikke så lang kø av norske mannlige jockeyer, og han nøyde seg heller ikke med seieren på Simian.

Imperial Skylight

Etter et godt ritt tok han seieren i V65-5 med Imperial Skylight.

Over The Ocean

Over the Ocean var nå ute på sprint, og det med tanke på å satse på større oppgaver på kort distanse senere i sesongen. Forsøket var svært vellykket, og det ble en enkel seier i V65-1.

- Synes dette var sterke saker. Tror at han skal kunne matche de beste sprinterne, og da kan det bli moro. Sprintløpet på Pramms-dagen kan være neste siktemål.

 

Gråberg skadet

 

Årets første løp ble dramatisk. Pretty Perfect tok en fin seier for Fretheim-stallen, en spennende norskoppdrettet hoppe foran de store treårsløpene. Dramatikken oppsto i svingen. Lady Louise tok med seg en del av railen, og Per-Anders Gråberg falt av. Det så litt stygt ut, men rapportene gikk ut på et mulig mindre brudd og forslått. Per-Anders var ved bevissthet, og vi håper at han relativt snart er tilbake i løpsbanen.

 Pretty Perfect

Heavenly Spiced tok seg av V64-3 og har nå tre seire og to annen på de fem siste startene. Han er en herlig fighter med fire seire i fjor, og det kan fort bli et liknende seiersantall i år. Dermed var Hallvard Soma i gang, treneren som tok flest seire på Øvrevoll i fjor.

 Heavenly Spiced

Doffen hadde ikke vunnet før i karrieren. Nå ble det seier direkte. Pål Jørgen Nordbye hadde etter flere fine sesonger et svakt år i fjor. Nå ble starten på 2014 best mulig.

 Doffen

Kveldens siste løp ble det mest spennende. Fire hester var mer eller mindre på linje, og aller fremst var Ares. Dermed ble det en flott kveld for Marie og Jacob Fretheim. Tre starter ga to seire og en annenplass.

Ares

- Vi har hatt fine treningsforhold i vinter, og det var morsomt at sesongen begynte så bra, sa Jacob, den eneste dobbeltvinneren blant trenerne.