Løfterikt av Lord Handsome

Skrevet av Birger Christensen,  24.04.2014
Artikkelbilde
Lord Handsome

Lord Handsome gikk to veldig fine løp som toåring. Weisse Socken og Liebling var vinnere i de løpene, begge i toårstoppen i fjor. Nå var det klart for årsdebut, og den Cathrine Erichsen-trente vallaken imponerte. Litt overraskende var det Sir Silk som sto for motstanden, men da Shane Karlsson ba om litt ekstra, ble seieren svært så sikker. Eierne IKC Racing satser hardt både i Sverige og Norge, og Lord Handsome kan fort vekk gi mange gleder etter hvert.

 Matauri

Fem spennende treåringer møttes i kveldens første løp. Debutanten Matauri imponerte og vant i strid med Lord of Trouble. Matauri er halvbror til Matauri Pearl, som vant 1000 Guineas på Øvrevoll for et par år siden, og innsatsen tyder på at også Matauri kan ha mye å hente. Ola Slåtsveen hadde en gjesteopptreden for Ola Jakobsen som løpsreferent og klarte seg utmerket.

 Saitn Johannes

Saint Sebastian vant siste gangen han startet, et sprintløp i lunsjen på Øvrevoll. Etter en ikke alt for god start kom den svensktrente hesten som et skudd de siste 200 meterne. Anne Pilroth red et fint løp med hesten som blir trent av moren Bodil Blomqvist. Samme konstellasjon hadde også Sir Silk, så den stallen ser ut til å ha tidlig form.

 Paratico

Første løp var et treårsløp. men både i V65-1 og V65-3 var det kun en treåring til start. I sistnevnte løp var det Paratico som seiret etter en fin spurt. - Synes at han skulle prestere bedre enn sitt formtall, og det stemte jo, sa Niels Petersen. Imponerte gjorde også Per-Anders Gråberg. Kun en uke er gått siden han gikk i bakken i svingen. Onsdag ble det seier med Manchester på Jägersro, nå kom årets første på Øvrevoll.

Cold fact 

Arne O Karlsen er en av de store veteranene innen galoppen. - Ble nummer fire forrige torsdag med Cold Fact. og mente at 2400 meter skulle passe bedre. Det stemte heldigvis, sa treneren som driver sin virksomhet i Åsgårdstrand og som fyller rundt år til høsten.

Doffen 

Første hest til to seire på Øvrevoll i år ble Doffen. Forrige torsdag var seiersmarginen ikke så stor. Nå ble det en totalt overlegen seier, det var snakk om en ren utklassing. Pål Jørgen Nordbye har sin stall i Sørkedalen, og derfra er det kommet mange vinnere de siste 30 årene. En snau halv time etter Doffens seier kunne Pål glede seg over seier med River Landing, som nådde igjen Most Wanted på streken. Tre seire i år mot blankt i 2013, det tyder på at det vil bli en mye bedre sesong i år.

 River Landing

Spillemessig så det vrient ut. men noen ganger skjer det ikke så mye. Slik ble det denne gang, og dermed kunne flere spillere enn vanlig glede seg over seks rette. Tre 8-ere og tre 9-ere ble rekken, en spesiell rekke.