Årets første toårsløp

Skrevet av Birger Christensen,  07.07.2014
Artikkelbilde
Palermo

Torsdag er det klart for årets første toårsløp på Øvrevoll. Det første møtet med en ny årgang er alltid spennende og forfriskende, og vi gleder oss til å se ungdommen i banen. Fire av de syv håpefulle er født i Irland, to er tysk oppdrett, mens Stars of Love er et norsk håp.

Hestene Dancewithastranger, Sir Danzbo og Griffenfeld vil vinne Racing Post Bonus på £10.000 dersom de kommer først i mål.

 

Wibecke Jegard, som holder til i Skoppum i Vestfold, er eier, trener og oppdretter av Stars of Love, og hun kommer sikkert til å følge hest nummer seks i sjette løp torsdag. Å tippe de første toårsløpene er ingen lett oppgave, og det blir ikke lettere av at de skal gjennom en sving. Vi har sett en del toårsløp hvor hestene håndterer svingen litt forskjellig tidlig i karrieren.

 

Torsdagens stevne starter som en ordinær travlunsj, med første start kl. 13.37. Det er både V5 og V4 på menyen,  og V5 starter allerede i 1. løp. Med åtte løp totalt inngår femte løp både i V5 og V4, så det vil være smart å ha de rette følelser i dette løpet. Eddwina ga oss et overskudd sist som banker fra startspor 13, og vi synes hun vant så vidt greit, at vi tror på en ny mulig triumf. Men i et felt på 15 hester er det ikke så mye som skal gå galt før det blir bom.

 

Et annet holdepunkt kan hestene til Hallvard Soma være. Hans fem strake seire fra lunsjen forrige mandag, glemmer vi ikke så lett. Da vant både Rapid Concolor og Miss Kitty Grey lett, og de har sjansen på ny sammen med Mississippi. Kanskje har ingen i trioen fordel av gress, men med en slik stallform tror vi at det er fullt mulig med ny suksess.

 

De to siste løpene har små felter, men her er det mye kvalitet. Old Pal og Palermo har begge formtall 90, og det er sjelden vi ser så gode hester i en lunsj. Vel bekomme.