Beentheredonethat i Breeders

Skrevet av Birger Christensen,  22.07.2014
Artikkelbilde
Beentheredonethat. (foto Svensk Galop)

Etter to svake løp på Jägersro var Beentheredonethat tilbake i toppen på Täby mandag. En imponerende spurt ga seier og en solid førstepremie på 349 456 svenske kroner i Breeders’ Trophy Mile.

-          Etter et kraftig regnskyll før på dagen var banen blitt bløt, og derfor måtte jeg ri rundt en del slitne hester. Men på oppløpet var det fri bane, og da gikk det fort, sa vinnerjockey Rafael Schistl.

-          Det var godt å få bekreftet at hesten er i form, men at han ikke trives på Jägersro. Det er morsomt at hestens mor er Negra del Oro, som vant Norsk Derby i 2006. Dermed er Nils Petter Gill ikke bare eier, men også oppdretter, sa trener Niels Petersen. Samme trener vant også med Walk of Pride (Per-Anders Gråberg), mens det ble annenplasser med Lady Louise og Paratico.

I Breeders’ Trophy Stayer red Jan-Erik Neuroth et godt ritt på vinneren Desert Dawn, trent av litt norske Roy Arne Kvisla. Desert Dawn hadde tjent snaut 6000 kroner så langt i år, men nå ble det 337 tusenlapper inn på kontoen. Dette var kvelden da det løsnet, for før kvelden var omme, hadde stallen tatt tre seire og en annen på seks starter. Dette målt mot to flatløpsseire siden 1. mai før gårsdagen. Nå er formen på plass, og da bør Kvislas hester på kupongen.

Fra de øvrige løpene nevner vi at Simian (Neuroth x 2) tok en fin annenplass, mens det ble tredje til Caerus (Swartling/Pilroth) og Julien Delamare (Hyldmo/Chaves). I toårsløpet gikk seieren til Golden Artline med norske eiere. Her var Aase Marie Brown først i mål på Double Ten, men ble disket på grunn av bruk av pisk.

Per-Anders Gråberg hadde en fin kveld med fire seire, mens Jacob Johansen tok seg av tre løp.

 

Her kan du se V64 løpene fra Tæby mandag kveld:
http://www.atgplay.se/lopp/20140721-tabygalopp-v64?id=6

 

Resultatliste finner du HER