Dansk i Skandinavisk?

Skrevet av Birger Christensen,  14.07.2014
Artikkelbilde
The Seducer

Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer er torsdagens hovedoppslag. Fire dansktrente hester møter hjemmehåpene, og vi tror Øvrevolls beste får det tøft med å holde unna for våre naboer i syd.

Vi tar så gjerne feil, men synes ikke at de norsktrente og norskoppdrettede treåringene holder så veldig høy klasse. Skrik har nok totalt vært best og slet med blodverdiene på Täby. Men vi er litt usikre på hvor godt han står krevende 1800 meter. Gjør han det, kan fjorårets vinner av mesterskapet for 2-åringer på Derbydagen være med i toppen. Bak følger trolig Ferdino, Giovanni Nobile og Calcaterre. For sistnevnte tror vi 1800 meter er for langt, de to øvrige er i våre øyne hakket bak de beste danske utfordrerne. Så får vi se om noen gjør våre tips til skamme.

I fjor vant danske Falconet lett. Vi tror ikke at noen av årets håp er like gode. The Seducer og Contiki er våre to valg, men hvor god er Captain Morgan? Motstanden i debuten var ikke så mye å skryte av, men å vinne med 17 lengder på en god tid, gjør at vi må ta ham på alvor.

Et par av de øvrige løpene gleder vi oss stort til å se. Fjorårets Derbytoer og St Leger-vinner Diamant er nå klar for årsdebut før Oslo Cup (Gr 3) om to uker. De tre store i fjor, Probably, Diamant og Mister Big Shuffle, har alle hatt sine problemer i år. Nå håper vi Diamant er klar, for han møter flere formhester. Free House imponerte sist, som fjerde bak Without Fear, Bank of Burden og Jubilance på Klampenborg. Sven-Erik Lilja har en flott hoppe i Walinda, og hvor god er Paradise Watch? Vant lett i enklere selskap sist, nå er det litt opp til eksamen.

V5-3 er også et løp som det skal bli veldig spennende å se. Dramatic Act vant torsdag, men Palermo var ikke mye slått. Kanskje har vi sett en jevnere finish, men vi tror ikke sistehesten i et løp noen gang har vært nærmere vinneren. Nevnte duo har sjansen igjen, men tar også med Viviannasdream på V5. Har ikke startet så mye det siste året, men gjør det alltid bra. Stuckinamoment er en av våre beste treåringer og virker tøff i finishen. Det er slett ikke sikkert at vi har nevnt vinneren, men stor sport blir det uansett.

Amatørene møtes i Øvrevoll Hestesport cup. Silja Støren kan få et forsprang både i cupen og i kampen om championatet om Loire tar en ny seier. Aller først skal nye toåringer ut. Her kan det være lurt å følge godt med, noe som kan gi viktig informasjon til senere starter.

Spillemessig er det denne gang V5 som opptar den største oppmerksomheten. Vi satser på Eddwina, som skal ha en fin mulighet til å ta tredje strake. Seieren torsdag var enkel.