Captain Morgan var sjefen

Skrevet av Birger Christensen,  17.07.2014
Artikkelbilde
Captain Morgan

Vi fikk en imponerende vinner av Skandinavisk mesterskap for 3-åringer torsdag. Captain Morgan lå sist ut på oppløpet, men spurtet fantastisk til en enkel seier foran The Seducer. Calcaterre slo Giovanni Nobile i striden om å bli beste norsktrente.

Marc Stott ga seg nylig som jockey for å satse på en trenerkarriere. Da han så Captain Morgan i debuten, hvor han vant med 17 lengder, bestemte han seg for å etteranmelde hesten i Skandinavisk mesterskap.

-          Han viste en enorm speed, så jeg var ikke så engstelig, selv om han lå langt bak. Om ikke hesten kjente Øvrevoll fra før, gjør utvilsomt Jacob Johansen det. Nå kom han inne ved railen med en flott finish, utrolig «sjovt», sa Marc. Jacob vant for øvrig løpet i fjor med Falconet, og tre av de siste fem vinnerne har vært dansktrente.

Weald

Weald er en hest med høy klasse. Men etter det flotte løpet i 2012 til annenplass bak Bank of Burden i Marit Sveaas’ Minneløp, har det gått litt opp og ned. Nå dro han av gårde i et godt tempo sammen med Handsome Hawk, og de øvrige klarte aldri å fange de to fremste. Aase Marie Brown beregnet tempoet godt i front, og Weald kan bli skummel i storløpene utover i sesongen.

Date With Dynamite

Annike Bye Hansen hadde en fin kveld. Først ble det seier med den fine toåringen Date With Dynamite, deretter med V5-spillets store favoritt Eddwina. I de to toårsløpene som har gått til nå, har det vært mange fine individer å se. Bak vinneren gikk både Miss Rebel og Maimane gode løp, og flere av de øvrige kommer sikkert sterkere etter hvert.

Eddwina

Eddwina vant enkelt og innfridde trenerens forhåpninger om seier. Tre strake kan fort bli til «og med det fjerde skal det skje».

Dramatic Act

I fjor hadde Dramatic Act en seier og syv annenplasser. Den evige toer ble han kalt, men nå har han tatt tre seire på seks starter i år. To flotte seire på en uke, ikke minst være flott taktisk ridning av Fanny Olsson. Hun har satt inn finishen på eksakt riktig tidspunkt, og da er Dramatic Act blitt en vinner.

Sarepta

Sarepta, Loire og Pilgrim hadde en herlig fight om seieren i amatørløpet. På streken var Sarepta først, og Dina Heggum kunne bokføre sin andre spurtseier på kort tid. Det er fire løp igjen i Øvrevoll Hestesport Cup, men Silja Støren og Dina Heggum har i det minste fått en veldig god start.

Fredde

De to første avdelingene var som mange ventet de mest krevende avdelingene for spillerne. Fredde var tilbake på sandbanen og vant for veteranene Trond Jørgensen og Hallvard Soma.

Alicia Island

Deretter tok Alicia Island sin første seier i karrieren i start nummer 26. Etter syv annenplasser må det kunne kalles fortjent at det endelig ble tur til vinnerpaddocken.