Hoppene i topp galopp

Skrevet av Birger Christensen,  21.07.2014
Artikkelbilde
Rock Of Ridd

Hoppeløpet Lanwades Stud Stakes er et Listed-løp, som frister den skandinaviske eliten til Øvrevoll. Dette må være ett av de beste løpene i denne utgaven vi har sett. Her er det både topp og bredde. Alle hestene har formtall godt over 80, og favoritten Rock of Ridd er oppe på 90. Eierpsevdonymet er IORR Stables, og IORR står for initialene i den gamle Stones-låten It’s Only Rock and Roll. Torsdag er det god sjanse for mer feiring for kretsen rundt den flotte hoppa. 1600 meter på Øvrevoll prøvde hun to ganger i fjor med sikre seire som resultat.

Motstanden gjør dog at dette ikke er snakk om noen walk over. Angel Light er knallgod og tøff, og Annaboda holder også høy klasse. I tillegg er det spennende at Bent Olsen kommer med to treårige hopper. Både 1000-Guineas vinneren Prinsessen og Hoku gir oss et bilde av hvordan den klassiske årgangen står. Hva så med de norske? De er ingen kastekjepper, men de vinner ikke så ofte mot de beste hoppene på 1600 meter. Trolig er Mill Marin den beste. Hun spurtet flott på den svenske Derbydagen og kan utfordre de beste på en god dag.

Øvrevoll Sprint Cup er et flott oppgjør for sprinterne under eliten. De beste kan for så vidt stille opp, men da må de bære over 70 kilo. Løpet pleier å være særdeles jevne, gjerne med tre-fire hester innen en lengde. I fjor vant Panama Jack foran The One and Only og Majestic Dowsing. Vinneren  ga over 28 I odds, og I syv av de siste ti utgavene har vinnerodds vært over ti! De tre beste fra fjorårets løp stiller også i år, og blir rekkefølgen den samme, blir det knallodds på ny.

Før V65 starter får vi både et hekkeløp og et nytt interessant toårsløp. Omoto Sando er blitt 11 år, men er fortsatt like sprek. På 80 starter har han vært på trippel 60 ganger, altså i 75 prosent av løpene. Torsdag møter han ungdommen hvor ingen av motstanderne er eldre enn seks år. Sist på Strømsholm fikk ikke Omoto Sando seieren selv om han var først i mål. Uten uhell tror vi på seier uten målfotostrid.