Silja leder i Fegentri

Skrevet av Birger Christensen,  23.07.2014
Artikkelbilde
French Fantasy

Silja Støren er årets norske deltaker i amatørenes Fegentri-serie. Året starter med turer og ritt til eksotiske land som Oman og Qatar. For Silja gikk det ikke så bra i starten, men da de skulle ri fire løp i USA, snudde det.

-          Jeg hadde to sistevalg og ett nest sistevalg, samt en hest med god sjanse. Det ble seier med den jeg skulle ha sjanse med, men jeg fikk med meg to andreplasser samt en femte på de tre som ikke skulle ha sjanse. Da gikk jeg fra 13. plass til å være med helt fremme. En annenplass i Budapest samt seier og annen i de to løpene på Øvrevoll, var delaktig i at jeg nå leder serien med syv poeng. Jeg har nå 98 poeng, mens tyske Michelle Blumenauer er nærmest med 91 poeng.

-          Hvor langt er dere kommet i serien?

-          Omtrent halvveis. Neste tur er til Deauville, hvor vi skal ri to løp i helgen 2. – 3. august. Mandag 4. august er det ett løp på den engelske banen Carlisle, før vi i slutten av uken rir på Jägersro. Tre land på en uke, det er ikke verst, sier Silja.

Men før det skal Silja ri Ares på Øvrevoll førstkommende torsdag.

-          Ares vil ha god svikt i banen, og jeg har prøvd å danse regndansen uten suksess, smiler Silja. Hun leder også blant amatørene på Øvrevoll, men må nok vinne et par løp til for å sikre championatet på hjemmebane. Det blir nok en aktiv høst i år, og det kommer nok til å bli regnet mye på poeng i Fegentri-serien.

-          Men uansett er det en enorm opplevelse å få oppleve så utrolig mye nytt. Det er spennende å sammenlikne de banene vi kommer til mot lille Øvrevoll, og det er flott å få treffe mennesker fra andre himmelstrøk og andre kulturer, avslutter Norges dyktige representant.

 

http://www.fegentri.com/