Sterk dobbel til Olsen

Skrevet av Birger Christensen,  24.07.2014
Artikkelbilde
Hoku

 Bent Olsen tok med seg treåringene Hoku og Prinsessen til Øvrevoll torsdag. De beste eldre hoppene i Skandinavia var på plass, og selv om to av favorittene ble strøket, var det ingen skygge over Olsens duo. Dette var nok også et signal om at årets klassiske årgang er bedre enn de fleste har ment. Hoku var yngst, men på ryggen av vinneren satt den eldste i feltet. Manuel Santos red et flott løp og har slett ikke glemt gamle kunster. Og stor honnør til Bent Olsen, som ikke er redd for å satse. Hans gode miler Jubilance er en av tre hester som har tatt premie som treåring i Marit Sveaas' Minneløp.

 Majestic Max

I Øvrevoll Sprint Cup pleier det å bli et overraskende resultat. Så også nå, da Majestic Max tok en sterk spurtseier.

- Han har gjort oss frustrert ved å stå igjen i boksen. Nå ble det fleksible blinkers og startbokstrening på onsdag, og det gjorde susen. Dette var moro, sa trener Jens Erik Lindstøl. Både Majestic Max og Heureux, som var knallgod for noen år siden, er hester som Lindstøl fikk på kjøpet ved kjøp av andre hester.

 Omoto Sando

 

Sommerkveldens første løp var et hekkeløp med kun fire hester til start. Omoto Sando hadde en lettere oppgave enn på flere år, og lett ble det da også. Henrik Engblom begynte å klappe vinneren da det gjensto en runde, og denne gang var det ingen fare for å miste seieren på målfoto.

Dancewithastranger

Dancewithastranger var god toer i debuten, og nå ble det seier for den flotte hoppa. Etter en dårlig start kom Cathrine Slettmarks talent flott frem midtveis, og det ble en sikker seier foran Lille Prinsesse. Victoria Prada leverte en fin debut til tredje. Årgangen har så langt sett veldig fin ut, og snart kommer det storløp også for de yngste.

 Killroy

Innledningen av V65 skulle bli en duell mellom Killroy og Outlaw. Det ble det til gagns. Killroy overtok teten ut på oppløpet, men Outlaw kom opp på siden og var også litt forbi. Jan-Erik Neuroth hadde imidlertid litt spart med Killroy, og i mål var favoritten en sikker vinner. Ned til tredjehesten Fields of Gold ble det langt.

 Hidden Fairytale

Mikaela Jahreskog er trener og deleier på den dyktige hoppa Hidden Fairytale. Torsdag red hun et velberegnet løp og tok en sikker seier i amatørløpet. Tre seire er det blitt i år på fem starter for Hidden Fairytale, en fin fasit. Til "neste gang-boka" merket vi oss Wings of Thunder. Var veldig god som treåring, men har hatt mye trøbbel etterpå. Løpet torsdag var et steg i riktig retning.

- Kommer nok tilbake til finalene, sa en godt fornøyd Mikaela.

 Oaksana

Bursdagsglede

 

I femte løp ble det stor bursdagsglede. Rafael Schistl fylte år og red et flott løp til seier på Oaksana, og eier Nora Hagelund Holm kunne juble på 16-årsdagen. Løpet ble for øvrig et herlig oppgjør mellom Celtic og nevnte Oaksana. De hadde til sammen startet 87 ganger uten å få vinne, men nå er ikke lengre Oaksana maiden. Snart tror vi også at Celtic får smake seierens sødme.

 Oaksana

De to DD-løpene ble vunnet av et 11. og et 12. valg. Helt til slutt ble det seier til Zavann Zaid etter et sterkt løp langs railen, godt ridd av Anna Pilroth. Dermed ble V65, som startet ganske lett, til slutt veldig vanskelig.

Zavann Zaid

 To spillere klarte seks rette og fikk vel fortjent drøyt 200 000 for seks rette markerte.