Taja en topp toåring

Skrevet av Birger Christensen,  11.07.2014
Artikkelbilde
Taja

De siste skal bli de første, står det skrevet. I årets første toårsløp på Øvrevoll lå Taja sist til et stykke ut på oppløpet. Da satte Rafael De Oliveira fart på den flotte hoppa, og da gikk det virkelig unna. Hun suste forbi de øvrige, hvor Dancewithastranger også imponerte med en flott debut.

- En flott hest å se på og en fantastisk galoppør. Har visst lenge at Taja er en hest utenom det vanlige. Ikke umulig at hun får prøve seg på kontinentet, sa en fornøyd trener Wido Neuroth.

Art Law

Johan Reuterskiold har reist to ganger de 60 milene fra Malmø til Øvrevoll med Art Law. Det har gitt to meget sikre seire.

- Gressbanen på Øvrevoll passer Art Law perfekt. I det hele tatt er denne banen veldig god, så det kan bli aktuelt med flere turer til Øvrevoll, sa Johan etter seieren.

Dramatic Act

V4-finalen munnet ut i en herlig finish. Kun fem hester til start, men et bevis på at små felter kan gi topp spenning. 50 meter fra mål lå alle hestene på linje, og litt overraskende for de fleste stakk Dramatic Act nesen fremst. Fanny Olsson red et flott løp, og dermed kunne Arne O Karlsen glede seg over seier. "Den evige toer" har nå vunnet to løp i år, og nå er formen helt på topp.

Night Angel

Night Angel tok seg av det første løpet torsdag ettermiddag. Etter et flott innvendig ritt av Elione Chaves, ble seieren sikker foran On Offer, som fikk en dårlig start. Sweety avsluttet bra til tredje og ser ut til å være på vei frem i form.

- Jeg trives godt med å komme til Øvrevoll, men veien er for lang til å dra så ofte. Chaves red som vanlig et flott løp, sa trener Ole Larsen, som vant Norsk Derby for 28 år siden med Fox's Den.

Loire

I V5-2 sto striden mellom Loire og Like a Charm med førstnevnte som vinner.

- Jeg fikk en fin start på sesongen, men så gikk det litt tregere. Nå håper jeg at denne seieren var starten på en opptur, sa Marius Borgen Andersen som red et fint beregnet løp på vinneren.

Matauri

Tre hester var nok i V5-3, og denne trioen gjorde opp. De to treåringene Matauri og Lord of Trouble dro fra Killroy mot slutten, og Matauri var knepent foran på målstreken.

- Det var godt å se ham fungere så bra i livets tredje start og første gang på gress. Det er trolig at vi starter i Derby Trial og satser dermed på Derby 24. august, sa en fornøyd trener Niels Petersen. Litt spennende skal det bli å se hva som skjer med formtallet til fjerdehesten Celtic. Hun gikk utvilsomt sitt livs løp ikke så langt bak de tre favorittene.

Flying Falk

Inne i banen i V5-4 kjempet Oaksana og Bosun's Whistle. Da kom Flying Falk ute ved gjerdet med en flott finish og tok en enkel seier. Fleksible blinkers så ut til å fungere utmerket, og det ble den andre seieren på rad. Johann Albornoz red et meget godt løp, og Knut O Arnesen på salg i England, kunne glede seg over gode nyheter fra Øvrevoll.

Eddwina

Eddwina er en hoppe i flott utvikling. Torsdag ble det en helt suveren seier, og vi tror ikke det stopper her.

- Hun slet litt med muskelproblemer i fjor, men nå ser alt til å fungere. Hun har reagert veldig godt på fleksible blinkers, så det blir spennende å følge Eddwina fremover, fortalte trener Annike Bye Hansen