Fredrik legger opp

Skrevet av Birger Christensen,  26.03.2014
Artikkelbilde

Fredrik Johansson har ridd sitt siste løp. Dermed er den mest suksessrike jockeykarrieren i Skandinavia over.

- Jeg kjente for noen uker siden, at den rette motivasjonen ikke var der lengre. Da oppkjøringen og hardkjøret skulle starte, manglet jeg den rette gnisten. Det har kostet så mye å komme tilbake etter alle de skadene jeg har hatt, og da var det best å hoppe av. Jockeyjobben er ikke noe man utfører til 70-80 prosent, forteller Fredrik.

 43-åringen (fylte 43 sist mandag) tok konsekvensen av de tankene som har jobbet seg frem over tid.

- Nå må jeg bruke litt tid på hvordan fremtiden skal formes. Har aldri hatt tanker eller ønsker om et treneryrke etter at jeg var ferdig som jockey. Akkurat nå er jeg i Malmø for å rydde opp i papirer, og jeg vil bruke litt tid på å finne ut hvilken kurs jeg skal stikke ut, sier Fredrik, som spilte på Malmø FF som junior. Men det blir neppe noe come back der.

 

Vi har i tidligere artikler vært inne på den strålende karrieren Fredrik har hatt på hesteryggen. Her tar vi med noen av de aller største toppene:

 

Internasjonalt rager det selvsagt ekstremt høyt med to seire i Tysk Derby. Først vant han med Adlerflug i 2007, og bare to år senere var han i toppen på ny. Da var det Wiener Walzer som førte Fredrik til vinnerpaddocken. Han var også med i fire utgaver av Shergar Cup, jockeymatchen hvor verdens beste jockeyer møttes. På Europa-laget var Fredrik kaptein.

 I Skandinavia ble det 14 Derbyseire. Ti av disse tok han for trener Wido Neuroth, og de to har hatt en makeløs suksess . Kanskje er seirene med Valley Chapel, Appel au Maitre og Funny Legend de største. De to først nevnte vant både Norsk og Svenskt Derby (Valley Chapel også det danske), Oslo Cup og Stockholm Cup, mens Funny Legend i flere år var Skandinavias beste hoppe.

I de siste årene har Nils Petter Gill vært en viktig støttespiller for Fredrik. Sammen vant de to Derbyløp med Without Fear i 2011 for Arnfinn Lund, og da samme hest vant Stockholm Cup i fjor, var det flere som felte en tåre i øyekroken.

 

Vi ønsker Fredrik lykke til med det han måtte finne på å fylle fremtiden med. Takk for mange fine samtaler og minner om store seire på hesteryggen.