25 norske håp på Täby

Skrevet av Birger Christensen,  08.10.2014
Artikkelbilde
Eye In The Sky

Søndag er det store penger å kjempe om Täby. 25 norske håp kommer til å forsyne seg godt av premiefatet, tror vi. Her følger litt om løpene i den rekkefølge de dukker opp. I parentes har vi løpets førstepremie.

 

Ormus Häckløpning (40 000): Omoto Sando er vårt håp. Trolig står det mellom ham og Calvados, som så ofte før. Lataradud kan være en kommende stjerne, men de to favorittene er laget av hardt virke.

 

Cumberlandhandicap (50 000): Fru Johnsen og Rock the Legend kommer ut i et meget åpent løp. Førstnevnte har vunnet seks løp i år, de fem siste i Sverige. Rock the Legend møter enklere lag enn før i år, ser ut til å være spillbar nå.

 

St Eriks Pris (40 000): Monfalcone skal ut i et steeplechase over 4 500 meter. Er sammen med Superman best i løpet, men kanskje er begge de nevnte litt over formtoppen.

 

Svenskt St Leger (386 250): St Leger har en enormt flott førstepremie. Den går trolig til Eye in the Sky eller stallkameraten Matauri. Vi kan også håpe på Funny's Chap, men trolig blir det å satse på den siste trippelplassen.

 

Songline Classic (L) (200 000): Funinthesand og Elyod var bra sist bak Hurricane Red, og Manchester var også godkjent i samme løp. Men skal de slå Energie El Gigante, må de ha stått opp tidlig. Sist han gikk på sand, slo han Bank of Burden med fire lengder!

 

Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris (250 000): I fjor vant Eye in the Sky dette løpet foran Duke Derby. De to ble i august første og annen i Norsk Derby. Taja blir en naturlig favoritt etter sine fire strake seire, men Neuroth mønstrer også Khyber og Bokan, som spurtet strålende sist. Petersen stiller med Icecapada og Victoria Prada, mens Rune Haugen setter sin lit til Quarterback. Vi er rimelig sikre på at det blir norsk seier og tror at Taja må gi alt for fortsatt å være ubeseiret.

 

Breeders Trophy Juvenile (150 000). Også dette et løp for toåringene. Haratio Bloom imponerte kolossalt sist. Viser han noe liknende, tror vi det er vinneren. Whatsinitforme og Shalalee er med helt fremme, mens Julien Delamare normalt er fornøyd med premie.

 

Stockholm Fillies & Mares Stakes (200 000): Dette hoppeløpet har vært vunnet av norsktrente hester de fire siste årene og mange år før det. Det kan skje i år også med kvintetten Whistler, Amie Noire, Sweet Baby Jane, Zarzuela og Walinda på plass. Av disse tror vi aller mest på treårige Amie Noire. Men det kan bli tøft å holde Angel Light bak seg i finishen, hoppa som har Täby som sin favorittbane.

 

Oskardhandicap (50 000): Finalen i V64 er uhyre tøff å finne ut av. Caerus er det norske håpet, og her satser vi på å stå igjen med alle hestene på kupongen.

 

Det er spill fra Norge til de flotte løpene på Täby. De fire siste løpene i V64 utgjør V4-spillet.

 Program: https://www.svenskgalopp.se/sport-och-spel