Årets siste klassiker

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2014
Artikkelbilde
Liebling (Foto Svensk Galopp)

Norsk Oaks er årets siste klassiske løp, ikke bare på Øvrevoll, men i hele Skandinavia. De siste årene har Oaks gått tidlig i august, men nå er det tilbake som høstløp. Det første Oaks-løpet på Øvrevoll ble avholdt i 1953, så det har en historie på drøyt 60 år. Kvartetten Misty (slo Noble Dancer), La Isleta (banerekordholder), Colonia og Kimola er hopper som har vunnet både Derby og Oaks. Og bare for å ha gjort det klart, Oaks er et løp forbeholdt hoppene.

Den beste hoppa med seier i Oaks, er i våre øyne Entangle. Hennes karriere er av en slik klasse, at hun i våre øyne er med i kampen om å være den beste hoppa noensinne på Øvrevoll.

Nok om historien og over til årets Oaks i lunsjen. Vi tror tre hester skiller seg kraftig ut. Liebling var knallgod for en måned siden på Täby og god på Jägersro i løpet forut. Hennes formtall på 87 mot 82 på Inaya burde gi Liebling et pre. Når vi da setter Inaya først, er det nok mange som undrer. Men Inaya har allerede vunnet både Oaks og St Leger på Klampenborg, var god i sin Øvrevoll-debut og står hver meter av distansen. Akkurat 2400 meter gjør oss litt usikre på Liebling. Disse to kan være heldekk, men vi velger å betale for Yajamila som har vist at hun trives på Øvrevoll.