Dobbelt i St Leger

Skrevet av Birger Christensen,  13.10.2014
Artikkelbilde
Eye In The Sky tok ny klassisk seier. Foto Svensk Galopp

Det ble en ventet dobbeltseier til trener Niels Petersen i St Leger på Täby søndag. Eye in the Sky (Rafael Schistl) var suveren, mens Matauri (Per-Anders Gråberg) sørget for en klokkeklar dobbel. Nærmere 600 000 kroner ble det til sammen for duoen, og Funny's Chap ble fjerde, noe som ga 54 000 til familien.

I Vinterfavoriternas Pris for de beste toåringene ble det en flott seier for Quarterback (Rune Haugen/Jacob Johansen) med 250 000 kroner i førstepremie. Bokan (Neuroth/Oliver Wilson) spurtet fint til annen, mens til nå ubeseirede Taja måtte nøye seg med femte. Victoria Prada (Petersen/Gråberg) klarte fjerde, så dette var et flott løp for de norske farger.

I Breeders Trophy Juvenile var favoritten Horatio Bloom (Petersen/Schistl) suveren. Dermed ble det også en strålende dag for Nils Petter Gill med triumf også i St Leger.

I hoppeløpet Stockholm Fillies & Mares Stakes (L) ble det en klar seier til treårige Amie Noire (Neuroth/Neuroth). Jan-Erik Neuroth fant plass ved railen og gikk til front tidlig på oppløpet. Amie Noire holdt sikkert unna for Walinda (Sven-Erik Lilja), som spurtet sterkt til annen. Seieren var verdt 200 000 svenske kroner.

Lenge før V64 tok til, vant Omoto Sando (Are Hyldmo/Henrik Engblom) Ormus Häckløpning. Alt i alt en strålende løpsdag for de norske farger.

V64 løpene kan du se HER

Bilder fra løpsdagen kan du laste ned gratis HER