Dramatiske storløp

Skrevet av Birger Christensen,  24.10.2014
Artikkelbilde
Giovanni Nobile

De to NM-løpene og hekkefinalen ble dramatiske. Som gode vinnere fremsto Rock the Boat, Mestre dos Magos og Giovanni Nobile. Dermed ble Annike Bye Hansen dobbelt NM-vinner.

 Rock The Boat

I forrige hekkeløp kunne ikke dommerne skille de to beste. I novisefinalen var det nesten dødt løp igjen, men Jason McKeown fikk kastet Rock the Boat knepent foran Ali Hope og Anna Pilroth.

- Rock the Boat er et emne over hekk, som jeg har tro på skal utvikle seg til noe mer enn en novisehest. Var litt redd for at banen skulle bli for tung, men etter et flott ritt av Jason McKeown ble det seier, sa trener Jacob H Fretheim. Jacob vant over ti seire som hinderjockey for en del år tilbake, så denne grenen av galoppsporten kjenner han godt.

Med hekkeløpet i boks, var sesongen på gress over for i år. Trolig blir neste løp med grønt underlag på banen 17.mai neste år. Henrik Engblom var før løpet champion blant jockeyene, mens Dennis Persson tok tittelen blant trenerne. Engblom og Daniel Wirenstål falt tidlig på oppløpet, men det så ut til at det gikk bra med både to- og firbente.

Mestre dos Magos

I NM for toåringene gikk This Is Bajas over ende midt på oppløpet. Det ble trangt mellom This Is Bajas, Whatdoesthefoxsay og Maimane, men også her så det ut til å gå bra i forbindelse med fallene. Whatdoesthefoxsay og Per-Anders Gråberg ble disket fra seieren, og dermed ble Mestre dos Magos en overraskende vinner. Annike Bye Hansen mente at vinneren skulle bli en fin treåring, men nå ble det seier allerede i NM for toåringer.

Noe senere på løpsdagen ble det en ny NM-seier for Annike. Her besto dramatikken i en herlig fight med Skrik, men Giovanni Nobile ble for sterk. Rune Haugen vant begge NM-løpene for fem år siden, nå klarte Annike den samme bragden.

- Han er ingen ny Ragazzo, men dog veldig bra, sa Annike om årets vinner. Trolig kommer han ut en gang til før vi pakker sammen for vinteren.

 Paratico

Paratico var eneste treåring i V5-åpningen. Det endte i en suveren seier foran gode stayere. Dette var den fjerde seieren på Øvrevoll i år, og dermed er han med i kampen om å bli årets mestseirende hest på banen.

- Tror Paratico kan bli en hyggelig hest neste sesong, mente trener Niels Petersen.

Point Man

Point Man var favoritt i maidenløpet. Det ble da også seier, men Sweet as Candy bød på hard motstand.

- Han slet med en sandbane som var for løs første gang. Nå var banen fastere, og det passet ham. Det blir nok et par løp til i år, fortalte trener Cathrine Erichsen.

Pretty Picture

Den store favoritten både i V4 og V5 ble den danske toåringen Pretty Picture. Hun måtte ta i for å slå en forbedret Street Buzz, men til slutt ble seieren sikker.

- Dette var deilig. Ikke minst fordi vi klarte å sikre bonusen på 10 000 pund, sa en godt fornøyd eier Beatice Marsing i trener Søren Jensens fravær.

Possibly

Duoen til Steinar Holm, Possibly og Oaksana, har hatt en flott sesong. Med seieren til Possibly fredag har de to vært 11 ganger blant de to fremste på 22 starter. Marius Borgen Andersen har hatt en flott høst, og nå er han oppe i tosifret antall vinnere på Øvrevoll i 2014.

Storm Chase

V4-finalen ga seier til Storm Chase med Susanne Lyseng på ryggen. Priceless spurtet strålende, men kom akkurat for sent til å ta en ny seier. Silja Støren ledet klokkekampen og holdt unna i den kampen, da ingen av de hardeste konkurrentene tok de nødvendige antall poeng.