Fin flyt for Mississippi

Skrevet av Birger Christensen,  31.10.2014
Artikkelbilde
Mississippi

Mississippi var fjorårets mestseirende hest på Øvrevoll med seks seire. I år har han imponert minst like mye, for motstanden har vært langt tøffere. I en utrolig fascinerende kamp mot gode Lord Handsome ledet Mississippi og Frederick Salvador hver meter, men på målstreken skilte kun en liten nese.

- Han gir seg aldri, og det er utrolig gøy å se ham kjempe, sa trener Hallvard Soma om vinneren som har vært på trippelen i åtte av 16 starter i år. For Soma var det årsseier nummer 19, og det er bare tre vinnere bak fjorårets rekordår. Flotte tall.

Street Buzz

Kun fire hester kom til start i toårsløpet. Street Buzz vant sikkert foran forbedrede Miltonia.

- Hvis hun blir like god som moren Latakia, skal jeg være fornøyd. Nå fikk Street Buzz et fint løp av Elione Chaves, og hun gikk slik jeg hadde håpet, sa Niels.

 Valeo Si Vales

Marius i støtet

 

De to første løpene i  V5 ble vunnet av Valeo Si Vales og Hard to Believe. Fellesnevneren for de to var at de hadde Marius Borgen Andersen på ryggen. Nå ble det "dusinet fullt", eller årets tolvte triumf. Han ble kjent da han red vinner nummer 1000 for Wido Neuroth (Simian). Gjennom sommeren gikk det litt tråere, men nå har han vunnet syv løp bare i oktober! Begge er meldt til lunsjløpene onsdag12. november, og da tror vi de er spillbare igjen.

 Hard  To Believe

Mustajjid lå langt tilbake til et stykke ut på oppløpet i V5-3 og V4-1. Men da satte Jan-Erik Neuroth inn turboen, og Mustajjid blåste forbi konkurrentene.

- Han er blitt en skikkelig tøffing. Havnet bak i søla, men det var gøy å se ham på oppløpet, konkluderte Wido Neuroth.

Mustajjid

Barnum

De to siste V5-vinnerne hadde det til felles at de ikke hadde vunnet løp før i år. Barnum seiret i start nummer 12 for sesongen, og det samme gjorde Most Wanted. Carlos Lopez kom bakfra på Barnum, mens Marie Fretheim beregnet tempoet godt på Most Wanted. Trener Jacob Fretheim var like overrasket som de fleste spillerne over at vinneren holdt så bra på 2400 meter.

Most Wanted

Easy Sweetie hadde aldri vunnet løp før fredag. Cathrine Fortune endret på det ved å avgjøre striden mot French Fantasy og Silja Støren. Dermed taler mye for at sistnevnte vinner løpssalen, som er premien i Øvrevoll Hestesport Cup.

 

I V5 og V4 var det i starten nokså lett. Det ble verre mot slutten, blant annet årets høyeste DD-odds på drøyt 500. Så gikk folk hjem til Halloween og de siste seks timene av oktober.

Easy Sweetie