Hi Finn fant veien

Skrevet av Birger Christensen,  05.10.2014
Artikkelbilde
Hi Finn

Etter en strålende spurt ble det seier til Hi Finn i Breeders Prize Classic. Wido Neuroth, Jan-Erik Neuroth og Stall Perlen var den glade kretsen rundt den flotte treåringen. I hvert fall i pengevei var dette den største seieren for Jan-Erik.

- Det flyter på bra nå. Hi Finn fikk en halvgrei start. På oppløpet valgte jeg å gå midt i banen, så det skulle være god plass. Det er gøy å ri når det går bra, så nå er det bare å stå på fremover, sa den sympatiske jockeyen.

- Han har mye talent, men Hi Finn har ikke helt hatt hodet med seg. Tror dette skal bli en herlig fire- og femåring, sa Wido, som tok en flott seier med førstepremie til over halvmillionen.

Stall Perlen er også kjent med å vinne storløp, og veteranen Finn Vikskjold er også inkludert. Hurra for Hi Finn,sier vi til Finn.

Miss Tiffany 

I sprintutgaven av Breeders ble det lite penger igjen til de norsktrente treåringene. Litt overraskende for mange ble det seier til Miss Tiffany. Hoppa var god i sommer da hun vant Mowerina, som tilsvarer 1000 Guineas. Carlos Lopez red et strålende ritt på den Bent Olsen-trente hoppa. Carlos tok sin tredje seier i løpet, og de danske eierne kunne glede seg over en svulmende førstepremie på 347 400 kroner. Ikke en krone ble igjen i Norge, men så har da også norske hester vært ubeskjedne i Sverige og Danmark tidligere. Så litt utjevning på det området må vi tåle.

Manchego 

Sist Manchego vant løp skrev vi mai i 2011. Nå vant han Miclelets Minneløp etter en flott spurt. Serien om overraskelser i Michelets fortsetter, og for familien Slot var det storveis Sara Slot red et fint løp, og mamma Bente er eier og trener.

 Omoto Sando

Øvrevoll Champion Hurdle ble et oppgjør hvor Omoto Sando tok befalet direkte. Henrik Engblom ville ha et ok tempo på løpet, og siden ble det aldri ordentlig spennende. Når vi registrerer at Omoto Sando vant St Leger som treåring og Champion Hurdle nå, skjønner man at det er snakk om en jernhest utover det vanlige. Imponerende.

 Torres Energia Prince

Også det siste løpet var et hekkeløp. Dødt løp er en sjeldenhet, nå fikk vi det i et hekkeløp over 3450 meter. De to kameratene Niklas Loven og Henrik Engblom kjempet side om side, og kameraet klarte ikke skille Torres og Energia Prince. Dermed er Henke Engblom champion på hekk. Tre seire og en annen kan ikke tas igjen, og vi gratulerer så mye.

 Icecapada

Sjelden får vi en stordag uten seier til Niels Petersen. Han måtte vente til toårsløpet, der debutanten Icecapada viste klasse. Som søster av stjernen Hurricane Red er det god grunn til å spenne forventingenes bue høyt.

 Easy Road

Easy Road har vi ventet lenge på. Han har møtt sterk motstand, og derfor måtte vi vente til oktober før den første årsseieren. Cathrine Erichsen har her en sprinter, som vi tror skal være helt i toppen neste år.

 Cold Fact

Den første avdelingen av V4 ble suverent vunnet av Cold Fact. Fanny Olsson gikk rett til tet, og siden var det ikke snakk om saken. Fredag var det årsstart nummer 17, og nå kom start nummer 18.

- Jeg var ikke bekymret for at startene kom tett. Derimot hadde hun satt litt vinterpels og hadde antydning til brunst. Men hun er sunn og frisk, og det var gøy å se henne løpe så bra, sa trener Arne O Karlsen om hoppa som er en liten favoritt til å bli årets mestseirende hest på Øvrevoll.

 Daydream Believer

Marius Borgen Andersen er utvilsomt et navn å legge på minnet. Fredag tok han to seire, nå loste han Daydream Believer inn til gevinst.

- Marius er veldig flink, en av de beste lærlingene i Skandinavia, sa Cathrine Witsø Slettemark, som trener vinneren. Daydream Believer passerte 600 000 kroner, fint av en norskoppdrettet fireåring. Hidden Fairytale ble toer etter å ha vært i særklasse sist ut på oppløpet. Obs til neste gang.

 French Fantasy

Også for Silja Støren har helgen vært seiersgivende. Hun vant amatørløpet fredag, og nå ble det en ny seier. Mellon nærmet seg kraftig, men Silja holdt unna på French Fantasy. Dermed er Silja en seier foran konkurrentene blant amatørene, og i tillegg har hun flere annenplasser. Så nå er det ingen tvil om at Silja er klar favoritt til å bli årets amatørchampion.

 

 

Dansk galopp hadde en strålende dag på Øvrevoll søndag. Vinneren og fire av fem i Breeders Prize Sprint, annen og fjerde i Breeders Classic, seier og annen i Michelets Minneløp, seier til French Fantasy, og annen i toårsløpet, det må være den beste danske dagen på Øvrevoll på et par tiår. Vi gratulerer.