Liebling i Oaks

Skrevet av Birger Christensen,  15.10.2014
Artikkelbilde
Liebling

De to klare favorittene i Norsk Oaks var Liebling og Inaya. Sistnevnte ble favoritt, mest fordi eier Leif H Spørck og trener Niels Petersen var skeptiske til 2400 meter på en krevende bane. Men Per-Anders red et flott løp, og Liebling klarte å snappe seieren foran Inaya.

- Det var nok en jockeyseier, for Gråberg klarte å spare speeden til det var under 100 meter igjen. Da holdt det inn, sa Niels om hoppa som har løpt inn nesten 850 000 kroner i år. Hun er nok enda bedre på litt kortere distanse, men vi blir ikke overrasket om hun når formtallet 90 neste sesong.

Petersen og Gråberg har vunnet det meste sammen, men for begge var dette første gevinst i Norsk Oaks.

 Easy Road

Gode sprintere lagde et fantastisk løp i V5-3. Mississippi ledet lenge, men det ble litt for langt. I stedet kom Easy Road og Palermo frem sammen med Stuckinamoment. Easy Road vant knepent foran stallkameraten Palermo, som var fremme hele veien på en distanse mange trodde var litt kort. Treårige Stuckinamoment gikk et nytt fint løp, men Cathrine Erichsens duo var aller fremst på linjen.

 Wild Citizen

Wild Citizen debuterte i toårsløpet. Dancewithastranger solgte seg dyrt, men kunne ikke stå i mot det siste angrepet.

- En veldig flott toåring, som jeg har store forhåpninger til neste år, sa trener Niels Petersen.

 Messi

Messi innledet lunsjen men en vanntett seier. Tet direkte og bli der til slutt var den enkle oppskriften.

- Han fikk en kodeskade, og løpet sist var bare for å få et løp i kroppen. Hadde litt tro på ham i dag, berettet trener Hallvard Soma.

 priceless

Priceless fulgte ordet fra en kjent bok om at de siste skal bli de første. Sist ut på oppløpet, men først i mål. Dette var sesongens fjerde seier i år, og dermed er hun toer i kampen om å bli mestseirende hest. Kun Cold Fact ligger foran, og det kan fort bli en kamp mellom disse to.

Jouye 

Jouye og Le Chiffre var de to hestene som overraskende gjorde opp om seieren i V4-3. Førstnevnte vant med en lengde, og årets andre seier ble bokført. Marius Borgen Andersen har funnet en skikkelig formtopp, og det var artig å se fighten mellom ham og Jan-Erik Neuroth.

 Pilgrim

Forrige gang Pilgrim vant løp, var i juni 2012. Nå var det klart for en ny triumf til glede for Elisabeth Rud.

- Dette har jeg ventet veldig lenge på. Han står på senteret på Østern og har prøvd seg både i sprang og dressur. Carlos Lopez red ham flott. og jeg vil også takke Dina Heggum for jobben hun har gjort med Pilgrim, sa en svært fornøyd eier og trener.

 Bushfighter

Siste løp i lunsjen ble vunnet av Bushfighter, trent av Hallvard Soma og med Carlos Lopez som makker. Dermed ble det tre seire på Lopez, mens Chaves og Gråberg tok en dobbel. Niels Petersen og Hallvard Soma ble dobbelvinnere blant trenerne.