NM og hekkefinale

Skrevet av Birger Christensen,  21.10.2014
Artikkelbilde
Torres og Energia Prince

At det går mot høst, skjønner vi når vi ser ut av vinduet. Fredag er det NM for to- og treåringer, hekkefinale og siste løp i amatørenes klokkekamp. Hekkeløpet er årets siste løp på gresset, så det er flere sikre høsttegn på Øvrevoll to måneder før julaften. Så får vi se om noen av spillerne opplever en tidlig julaften med full pott i V5 eller V4.

 

I år er det 25 år siden NM ble avholdt for første gang. Da vant Tarah og Groggie. Jacob Fretheim trente Tarah, og han vant også løpet i fjor med Cat Act. Hun var en overraskende vinner i løpet før NM og lyktes i å bli norgesmester. Nå er hun med i feltet blant treåringene, dog ikke som favoritt. Trolig blir en av Annike Bye Hansens to håp, Calcaterre og Giovanni Nobile, favoritt. Men dette er åpent, og det må være lov til å si at ingen i feltet har imponert voldsomt denne sesongen. Det gjør løpet  til et veldig spennende spilleløp, og vi tror det kan være lurt å spandere noen garderinger.

 

Maimane og Whatdoesthefoxsay er favoritter blant toåringene. Sistnevnte prøvde underlag og distanse sist, og det gikk bra. Det har ikke Maimane gjort, men takler hun sand og 1600 meter, tror vi det er vinneren. Dog er noen av konkurrentene lite startet, så man skal kanskje ikke avskrive motstanderne helt..

 

For snart tre uker siden gikk Torres og Energia Prince dødt løp i hekkeløpet. Det er ikke så ofte at det blir dømt dødt løp, og i hekkeløp er det ekstra sjelden. Skulle det være noen som husker et hekkeløp uten at måldommerne har klart å skille de to fremste, er vi glade for å få beskjed.

Uansett, den nevnte duo blir favoritter i årets hekkefinale. Henrik Engblom blir champion som jockey, mens det ikke er helt avgjort blant trenerne. Dennis Persson leder og er favoritt til å ta hjem tittelen, men Engblom og Tor Wiggo Ellefsen har i teorien mulighet til å passere Dennis. Are Hyldmo er toer, men har ikke starthest i løpet.

 

Femte og siste løp i amatørenes klokkekamp går også fredag. Silja Støren leder, men Didrik Finnbråten, Philip Scott Sønsteby og Thea Hofossæter kan ta igjen Silja. Slik vi vurderer oppsittene, tror vi det er størst sjanse for at Silja får seg ny klokke.

Spillemessig er det slett ikke enkelt. Vi har gitt tilliten til Pretty Picture i V4-1 og V5-3. Søren Jensen reiser helt sikkert ikke den lange turen uten ambisjoner.