Reven sa ja

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2014
Artikkelbilde
Whatdoesthefoxsay

Favoritten Maimane ble strøket i Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp. Da ble Whatdoesthefoxsay favoritt, og hun sa ja til å vinne. This is Bajas var den eneste som holdt brukbart følge, mens resten var mye slått.

- Hun har gått bra mot tøff motstand. Nå var det litt enklere i mot, samtidig som hun selv viste fremgang. Allerede om to uker kommer hun ut igjen som start på en liten høstkampanje, sa trener Niels Petersen.

 Mustajjid

Mustajjid var klart slått av Giovanni Nobile forrige gang de møttes. Nå ble det solid revansj.

- Det er en veldig fin type, som har slått totalt om de to siste månedene. Mustajjid kommer til å bli en nyttig hest i sin klasse, mente trener Wido Neuroth. Både han og sønnen Jan-Erik har fin flyt med hestene for tiden.

 Dickie Dickens

V5-1 ble et oppgjør hvor Dickie Dickens dominerte fra start til mål. Han løp elegant i tet fra start til mål, og ingen kom i nærheten.

-Det har vært en del stang-ut med ham i år. Nå fikk han gå uforstyrret i tet, og da viste han hvor god han kan være. Sist gikk han som en toåring i Malmø, så det var godt å se ham løpe så bra i dag, sa trener Are Hyldmo.

Pal O Mine

Favoritten Pal O'Mine tok som ventet teten, og på oppløpet var det ikke snakk om saken. Han var overlegen mot gode sprintere, så denne seieren bar bud om noe stort.

- Har sett i trening at formen har vært skikkelig på gang, så det er veldig gøy. Får snakke med eierne om vi skal starte noe mer i år, sa en fornøyd trener Isidro Vergara.

Reddie

Syv av de ti startende hestene i V5-3 er trent i Sverige. De tok da også en dobbeltseier, med Reddie som vinner foran Mellon. Elione Chaves tok teten på vinneren, og da Mellon så ut til å passere, hadde Elione spart nok til å svare. Han er med seier på Ash Hill Towers i V5-4 en seier foran Carlos Lopez på toppen av jockey-statistikken, og her blir det trolig fight gjennom høsten.

Ash Hill Towers

Ash Hill Towers var den fjerde strake vinneren fra tet i V5. Etter uværet natten før løpene, hadde banemannskapet gjort en flott jobb, og forholdene var gode. Tetløperne holdt helt hjem, og slik også for Ash Hill Towers.

- Det er en hest som har en flott avstamning, så nå innfridde han litt av det vi har håpet på, sa trener Hallvard Soma.

Kanzee Gold

Kanzee Gold hadde ikke vunnet før i år. Nå var hun i tet sammen med Aylar, og tidlig på oppløpet gikk hun fra til sikker seier.

- Hun kommer tilbake allerede på onsdag i lunsjen, sa trener Henrik Engblom, som var godt fornøyd med at det endelig ble seier.

Blooming Meadows

V4-4 ble vunnet av favoritten Blooming Meadows. Jhannah Stolt lå fint plassert underveis. Hun klarte å holde unna for tøft angrep fra stallvenninnen Golden Gin Tric, og trener Lenitha Adolfsson fikk dermed dobbeltseier.

Silja Støren leder kampen om klokka før det siste løpet om to uker, en kamp vi kommer tilbake før finalen.