Slettemark i skuddet

Skrevet av Birger Christensen,  13.10.2014
Artikkelbilde
Dancewithastranger

 

Cathrine Witsø Slettemark er ingen nybegynner i galoppsporten. Men det er først i år at hun tatt steget opp i ti på topp-listen Med et relativt lite materiell, hvorav syv toåringer, er Cathrine nummer syv på trenerlisten.

- Jo da, jeg er godt fornøyd med årets sesong. Toåringene har vært flinke, og treårige Stuckinamoment har vært god og jevn helt siden mai. Han ble tredje i 2000 Guineas tett bak Staring at the Sea og Lord of Trouble. Fikk også Daydream Believer i trening i sommer, og også han har prestert bra. Gikk for øvrig på samme ridesenter som Line Akselsen. For de som ikke vet hvor Gjerdrum er, som jeg har bodd siden tenårene, kan jeg fortelle at det er under et kvarter til Gardermoen uten å bryte fartsgrensene. Driver et lite småbruk der, og i vinter har vi hestene hjemme. Men til våren blir hestene med til Soltun og Øvrevoll, beretter Cathrine.

Den første kontakten med galopp kom gjennom Devilry i 1995. Men et navn i galoppen ble hun da Quint Essentials ble en topphest i 2007. Fem seire og prestasjoner tett oppunder 90 i formtall var sterke saker.

- Nå går han rett utenfor vinduet og nyter tilværelsen. Det fortjener han, sier Cathrine.

- I toårsløpet i lunsjen onsdag har Cathrine fire av ni hester i feltet. Tror du på seier?

- Ja, synes det skal være gode muligheter. Dancewithastranger og Allinornothing er nok de to som kan vinne, og siden det er gress, har jeg ørlite mer tro på sistnevnte. På sanden er Dancewithastranger best. Tror på premie for Sin Miedo, mens The Way You Shine nok trenger løpet. Daydream Believer, Stuckinamoment og Terracina bør ha en ok sjanse i åpne løp. Det kan bli en hyggelig løpsdag, avrunder Cathrine vår hyggelige prat.