Stordag på søndag

Skrevet av Birger Christensen,  30.09.2014
Artikkelbilde
På søndag er det to hekkeløp (foto Svensk Galopp)

Søndagens flotte meny på Øvrevoll er veldig innbydende. Mest penger å løpe om er det i Breeders Pride Classic, men også i sprintutgaven er det til salt på maten og vel så det. To flotte hekkeløp får vi også, med Champion Hurdle som det mest prestisjetunge. De firbente som liker lang distanse, satser på Michelets Minneløp, som har eksistert siden 1936.

 

Favoritt i Breeders Prize Classic blir trolig Beentheredonethat. Årets innkomst har vært formidabel gjennom pengestinne løp på Täby. I svenske kroner er millionen passert bare i år, men en plass blant de fem beste gjør at også syvsifret antall kroner nås i vår egen valuta. Det er vi sikre på at han gjør. Talk My Talk er kjempegod, så hvis han trives på Øvrevoll, er det fort vekk snakk om en vinner. Inaya er nok den beste av hoppene med seier både i danskenes Oaks og St Leger. Litt skuffende er det at kun tre av 15 startende hester er norsktrente.

Husk også ponniløp kl 12.00

 

Sprinten i Breeders er ofte blitt vunnet av en hest i favorittskiktet. Men ofte har oddsbomber vært i seiersstriden, og årets utgave har et litt uklart bilde. Frank Lloyd Wright blir trolig favoritt, men særlig fra Danmark er det flere sterke utfordrere. Ametyst vant her på Derbydagen og er sammen med Nudetnok de vi ser på som de sterkeste kortene.

 

Omoto Sando og Calvados har dominert skandinaviske hekkeløp de siste årene. En og annen gang har en oppstikker dukket opp, men de to har vært utrolig solide. Begge har vunnet Champion Hurdle en gang, og det har også Monfalcone, som er med i årets felt. Afariyas er den store outsideren, og Hanne Bechmann/Morten Buskop har to ganger stukket av med seieren.

Etter løpene søndag gjenstår kun ett hekkeløp i år. Gerard Tumelty leder blant hinderrytterne, og vi tror han har en god sjanse til å bli champion. Henrik Engblom er trolig den verste utfordreren.

 

Michelets Minneløp er som nevnt et løp med rike tradisjoner. Siden vi gikk inn i nytt millenium har dette løpet vært storløpet med flest overraskende vinnere. De tre siste årene har det vært to sistevalg og ett nest sistevalg som har vunnet. Vi har for drøyt ti år siden hatt vinnerodds på over 60, så her kan det fort komme en skrell. Vamp starter i Michelets Minneløp for sjette gang på rad og har plasseringene 1-2-2-4-4. Han blir neppe blant favorittene nå, så se opp.

 

Det er både V4 og V5 å konsentrere seg om, og særlig er V4 en krevende jobb å finne ut av. Prikker du fire rette søndag, tror vi det er en solid sum å hente i lukene.

 

Vel møtt både fredag og søndag til vår vakre bane i høstsola.