Dina Heggum ble Europamester for kvinnelige amatørryttere

Skrevet av Helene Marwell-Hauge, NoARK,  01.09.2014
Bilde. Karel Nemec

I helgen ble det avholdt Europamesterskap for kvinnelige amatørryttere i Budapest og Bratislava med to løp på hvert sted. Den første dagen i Budapest endte med en seier til Dina på hesten Swing over 1600 meter gress og en uplassert på hesten Belnisz, som stod igjen i startborksene. Ingen av hestene var nevnt i tipsenes, selv om begge hadde  seier i siste start. Treneren til Swing trodde kanskje Dina kunne bli nr fem eller seks i mål, men de vant sikkert med 1 1/2 lengde. Etter dag en lå Dina på tredjeplass sammenlagt med 35 poeng bak den britiske rytteren som hadde 36 poeng og den franske rytteren som hadde 50 poeng.

I Bratislava på dag to satt Dina på hestene Sharp Brook og Agromerace. I det første løpet over 1200m gress endte Dina på en fjerdeplass etter en tight finish med svenske Elin Borén om tredjeplassen. Sharp Brook var programfavoritt, men klarte aldri å ta igjen hesten i front etter en trang og litt trøbblete sving. Løpet ble vunnet av den østerriske rytteren. I det andre løpet over 1800m så Agromerace ganske sjanseløs ut på papiret, da den hadde gått opp en klasse og det ikke var handicapløp. Den åtte år gamle vallaken jobbet seg opp fra en posisjon midt i feltet til annenhest ut av svingen, men klarte ikke å svare opp når svenske Elin Borén kom med en sterk speed på sin hest og vant med litt over en lengde.

Etter fire løp hadde både Dina og den franske rytteren 74 poeng, men siden Dina hadde en seier og det franske rytteren ikke hadde vunnet noen løp ble Dina vinneren. På tredjeplass kom den sveitsiske rytteren og svenske Elin ble nr fire.