Karavane til Dubai

Skrevet av Birger Christensen,  14.12.2015
Artikkelbilde
Eye In The Sky

Hele 22 skandinavisk-trente hester er akseptert og invitert av arrangørene i Dubai kommende vinter. Som vanlig er det Niels Petersen som har den største kontingenten med sine 13 hester. Toåringene Ruler of Course (vant Viinterfavoriternas) og Busy Earning reiser på sin første ørken-tur. Icecapada, nykommeren Shutterbug og Quarterback (Rune Haugen) representerer treåringene, hvorav de to sist nevnte er tiltenkt start allerede 30. desember i deres Derby. Ellers har Niels med Energia Colonial, Beat Baby, Over the Ocean, Silver Ocean, Eye in the Sky, Energia El Gigante, Plantagenet og Frank Lloyd Wright.

Rune har, i tillegg til nevnte Quarterback, Fearless Hunter, Probably og Avon Pearl med på reisen. Han vil også stå som trener for Vortex på turen, som Sigmund Tandberg til daglig har i trening. Vortex blir, om ikke minnet spiller oss et puss, den første norskoppdrettede hesten til start i Dubai.

Fra Sverige kommer veteranen Tommy Gustafsson med Zen Zansai Zaid, Bodil Hallencreutz har lynraske Let'sgoforit med seg, mens Fredrik Reuterskiold mønstrer duoen Giftorm og Dolly Dagger. Danmark er også på kartet, da Liber fra Bent Olsens stall er invitert.

Det blir mye å følge med på når det drar seg mot løp i Dubai denne vinteren den saken er klar.