Quarterback i Qatar Derby

Skrevet av Birger Christensen,  28.12.2015
Artikkelbilde
Quarterback etter seieren i Scandic Norsk Derby 2015

 

Quarterback på 8. plass

Onsdag 30. desember løp Quarterback inn til 8. plass i Qatar Derby. Han lå plassert som fjerde til ut på oppløpet, men konkurrentene kom fort ute i banen. Quarterback holdt farten bra, og Rune Haugen og Marit Nygård virket fornøyd med innsastsen. Det gjorde også Jamie Spencer, som mente at han muligens kom frem litt for tidlig.

Det er svært sjelden det blir dødt løp i storløp, men det ble det nå. Rogue Runner (Eduardo Pedroza) virket klare da det gjensto 50 meter, men Tannaaf kom med en helt utrolig finish aller ytterst. På målstreken var det umulig å skille de to beste.

 

 

Onsdag starter årets norske Derbyvinner Quarterback i Qatar Derby. En frisk satsing hvor det kjempes om en førstepremie på 285 000 amerikanske dollar. Som i den sterke annenplassen i Newmarket i sin siste start, er det Jamie Spencer som rir.

- Vi har ingen planer om å stå med lua i hånda, sa Rune Haugen da det ble klart at det ble aktuelt å starte. Han er i form, og målet er å kjempe i toppen.

17 hester er starterklært, og Quarterback har fått startnummer 11.

Quarterback har i hele sin karriere møtt gode hester. Derfor har han til nå kun tatt to seire. De var til gjengjeld i Vinterfavoriternas Pris i fjor, samt Norsk Derby i år. Det er etter de aller flestes mening de viktigste løpene i Skandinavia for to- og treåringer. I tillegg har han flotte løp fra Dubai i fjor. Blant annet var han uheldig som fjerde bak svensktrente Volatile i tillegg til det nevnte løpet på Newmarket.

Vi tipper at det blir høy puls i eier- og trenerkretsen onsdag ettermiddag. Quarterback har vist at han er en hest utenom det vanlige. Løpet går 18.15 norsk tid.

Se løpet live: HER

Programmet kan du se HER

Løpet legges ut i etterkant HER , 20.15 lokal tid.

Les mer HER