Storseier til Dina Heggum på Mauritius

Skrevet av Norsk Amatørrytterklubb v Victoria Allers,  07.12.2015
Artikkelbilde
Dina Heggum på hesten Tiger Master

 

 

Søndag 6. desember ble siste løp i Fegentri-serien dette året ridd på Mauritius. Norges representant, Dina Heggum, innfridde favorittstempelet på ryggen av hesten Tiger Master og vant løpet.

Løpet gikk over 1500 meter gress på den korte 1300 meters banen. Dina var med i tetgruppen fra start og da hun traff oppløpet utvendig på lederen med 300 meter igjen, tok det ikke lang tid før hun var i front og vant lett med 1,5 lengde.

Fegentri-løpet for de kvinnelige amatørrytterne var ett av løpene på den internasjonale løpshelgen på Mauritius, som hvert år avslutter sesongen i landet. I de resterende løpene rir inviterte toppjockeyer fra hele verden. Dette er en veldig populær løpshelg og tribunene er alltid fylt opp av overivrige tilskuere. Det gjør opplevelsen av å ri løp der, og ikke minst vinne løp der, ekstra spesiell.

Med seieren kom Dina opp på totalt 118 poeng i Fegentrisammendraget, hvilket holdt til en fin 6. plass. Dette var Dinas tredje seier i Fegentri-serien i år, da hun også har vunnet i Qatar og Tyskland.

Svenske Josephine Chini vant sammenlagtseieren med 178 poeng. Vi gratulerer både Dina og Josephine.

For resultater og film av de siste 300 meterne av løpet se: http://mauritiusturfclub.com/index.php/en/racing/resultats?view=full&meeting=36-2015#3