Knallfelt i Polar Mile Cup

Skrevet av Birger Christensen,  06.07.2015
Artikkelbilde
Coprah

Med 89 som laveste formtall og et snitt på tett oppunder 91, er det et fantastisk felt som møtes i Polar Mile Cup. For å avklare eventuelle misforståelser, er det altså ikke gruppe 3-løpet Polar Cup vi står overfor. Det løpet kommer først om tre uker, mens vi nå snakker om Polar Mile Cup, et Listed-løp over 1600 meter. Nivået på hestene er skyhøyt, og vi gleder oss stort til løpet.

Avon Pearl og Silver Ocean er hestene med de største merittene. Førstnevnte har vunnet i Dubai, og begge har seier i Pramms Memorial på Jägersro. De har begge gått flere fine løp på Øvrevoll, men har nok ikke hjemmebanen som sitt favorittsted.

- Skal Silver Ocean vinne, må det nok komme en del regn. Blir det for rask bane, tviler jeg på at det går, sier trener Niels Petersen. Både Silver Ocean og Avon Pearl gikk uplassert i fjor, da Coprah vant foran Old Pal. 1600 meter på en god gressbane er nok veldig nær perfekt for Coprah. Derfor vinnertipper vi ham, også fordi han var meget god i Stockholm Stora Pris. At det ble 27. plass på The Royal Ascot bryr vi oss ikke så mye om. Cathrine Erichsen har også Palermo i løpet. Sist gikk det litt for fort fra start, niåringen er skummel med rett opplegg.

Captain America er nå oppe på formtall 90 og er neppe langt unna der det skjer. Det samme sier vi om Fearless Hunter, som kanskje kan finne distansen litt i korteste laget. Energia Colonial tester Øvrevoll foran en mulig start i Marit Sveaas' Minneløp, mens Jubilance er dansk utfordrer. Han er jevn og flink, men vi blir overrasket om han går helt til topps.

Spillemessig er det en spennende V65-meny. Vanskelig å finne banker, samtidig som det bør garderes bredt i de fleste avdelinger. Det er liten grunn til å tro at lett å finne frem til seks rette denne gangen, slik det pleier å være.