Nyhetsbrev oktober 2015

29.10.2015
Artikkelbilde

 Utskriftsvennlig versjon klikk HER

Utbygging

Da er oppføringen av nytt servicebygg i gang, og det forventes å være ferdig i mai 2016. Bygget skal inneholde garderober for ryttere, lokaler til voldgiftsretten samt legekontor i første etasje. I annen etasje vil det arrangementslokaler med terrasse mot banen i hele byggets lengde.  På løpsdagene vil lokalene i annen etasje i hovedsak være tilgjengelige for våre hesteeiere med gjester, men dette vil vi komme tilbake til etter hvert.

Vi har også kommet godt i gang med planlegging av ny stall og søknad om rammetillatelse vil bli sendt Bærum Kommune i løpet av november.

 

Når sesongen er ferdig vil vi begynne å utvide paddocken slik at den blir bedre egnet enn den er i dag. I tillegg vil vi etablere en «vinnerpaddock» i den ene enden som kan brukes på rene dirttrack dager. Den vanlige vinnerpaddocken på publikumsplassen skal også rustes opp før neste sesong.

 

Dirt track banen

Tidlig i desember vil vi igangsette arbeidet med renovering av dirttrack banen. All gammel sand skal fjernes, underlaget skal justeres og det skal legges på ca 4300 tonn med ny sand. For å optimalisere drenering vil vi også måtte fjerne innvendige railer mens arbeidet pågår. Hvor lang tid dette kommer til å ta er helt avhengig av været, men arbeidet skal utføres så raskt det lar seg gjøre.

Vi vurderer mulighetene av å legge noe av sanden vi fjerner på området mellom indre og ytre sving. Det er et område som ligger brakk, men kan kanskje brukes til treningsområde. Er det noen som har behov for «brukt» sand kan dere gi beskjed til banemester John Fortune.

 

Travspor indre bane

Eksisterende travspor syd for stallene på midtbanen skal også utbedres i løpet av høsten.  Vi skal drenere og fylle opp med stein slik at det blir tilnærmet flatt slik at det blir bedre egnet.

 

Omsetning og sport

Omsetningen totalt i Norge er opp 1,6 % eller 50 millioner sammenlignet med i fjor. I region Øvrevoll har også omsetningen vært noe bedre enn i fjor med en økning på 2,1 millioner eller 1,4 % så langt.

Omsetningen mot våre egne arrangementer ligger i overkant av 2 millioner under fjoråret så langt. Dette skyldes lavere omsetning på derbydagen i år sammenlignet med fjoråret.

13. oktober ble det satt ny rekord i 5+ spillet mot Frankrike da omsetningen stoppet på i overkant av kr 820.000. Ukeomsetningen i uke 42 endte på 3,2 millioner og så langt har 30.000 rikstoto kunder forsøkt spillet.  

 

Norske hester har igjen hatt et fantastisk år med tanke på premier vunnet i utlandet.  Ved utgangen av oktober har norsktrente hester ridd inn 13 millioner kroner og det er så langt det nest høyeste beløpet noensinne. I fjor endte vi på 15,8 millioner som var ny rekord.

 

Terminlisten 2016

Terminlisten for 2016 er enda ikke helt klar, men det som er klart er at sesongen starter opp onsdag 20. april. Derbydagen skal avholdes søndag 28. august og sesongavslutning som vanlig i slutten av november.

 

I forbindelse med årets siste løpsdag fredag 27. november, vil det som vanlig bli en sammenkomst på Sherryhaugen etter siste løp. Informasjon vil følge.

Dato for Oscarfesten med utdeling av championatpremier vil bli 9. april, og som sist vil arrangementet avholdes på Scandic Fornebu. Det er bare å sette av dagen.

 

Styret

Forrige uke ble det avholdt et møte på Gardermoen med styrene i Norsk Rikstoto, Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyklub. I tillegg til statusrapport fra Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyklub, ble det informert om Norsk Rikstotos strategiske plattform.  Adm. Dir. Atle Hamar i Lotteritilsynet holdt et foredrag om «Spillmarkedet utvikling og reguleringer.» Møtet diskuterte også framtidige tiltak for å skaffe nye hesteeiere og oppdrettere til sporten samt hvordan vi ønsker å utvikle våre arrangementer for å nevne noen av temaene som ble berørt. For å følge opp dette samt se på spileformer, ble det nedsatt utvalg som skal ta dette videre.   

 

29. oktober 2015

Hans Petter Eriksen                                                                                                    

Adm dir

Norsk Jockeyklub/Øvrevoll Galopp AS