Pal O'Mine sprintet best

Skrevet av Birger Christensen,  11.11.2015
Artikkelbilde
Pal O'Mine

Feltet i V5-2 var ikke så stort, men de fire som deltok er gode sprintere. Etter to starter på 1600 meter med bra utfall, viste Pal O'Mine at han er et lyn på sprint. De øvrige var uten sjanse, og Isidro Vergara har her en hest som fortsatt kan ha litt å gå på. Alle løpene på sandbanen har gitt premie, så det er liten tvil om hva som er hans beste underlag. Carlos Lopez red vinneren og har nå flest seire i Øvrevolls historie. Disse tallene kommer vi nærmere tilbake til.

Priceless

Priceless og Luckyreno har hatt flere jevne oppgjør på Øvrevoll. Luckyreno ledet lenge, men kunne ikke stå i mot finishen til Priceless. Carlos Lopez tok dermed årsseier nummer 47.

- På fredag slet Priceless litt i ytterspor fra start, og hun fikk aldri åpning på oppløpet. Nå klaffet det bedre, og da gikk det fint. Hun holder stilen, mens noen av konkurrentene begynner å bli slitne, berettet trener Pål Jørgen Nordbye. Tre seire og syv annenplasser er en flott fasit.

Mellon

V4-2 var ansett for å være et åpent løp. Det ble imidlertid en meget enkel seier for Mellon, som lekte med konkurrentene. Dette var årets tredje seier for Mellon, som trenes av Henrik Engblom. Martin Rodriguez red som vanlig et godt løp.

Prince Field

Favorittene sviktet i V4-3. Da sto Prince Field klar til å overta, da han snek seg foran Pretty Perfect på målstreken.

- Det var hyggelig og overraskende, for jeg hadde ikke så stor tro på ham i dag. Men det løste seg fint, og da gikk det bra, sa trener og eier Kjell Erik Swartling. Sergio Alonso red et nytt fint løp og er i striden om å bli mestseirende lærling.

Iamundercover

Også i V4-4 ble det favorittfall. Kanskje gikk Carlos Lopez litt for tidlig med Bushfighter, i hvert fall kom Iamundercover fra de bakre rekker og seiret sikkert. Dermed ble det heldansk med Jacob Johansen som jockey.

- Han må ha løpet litt etter sitt eget hode, og det fikk han nå, sa Anders Bager, som selv har lagt opp som jockey. Han syntes det var vrient å holde vekten, og det er han ikke alene om. 

Make Way For Kay

De norske toåringene var ute i V5-3, og sikker vinner ble Make Way For Kay med Oliver Wilson som makker. 

- Jeg hadde god tro på seier i dag. Hun er en hoppe, som fikk dårlige løp i de to første startene. Nå gikk det fint, og det var godt å se, sa Annike Bye Hansen. Debutanten Ung Oslo ble fulgt med spenning av mange, og debuten til fjerde var helt grei.

Vortex

Vortex er en hest utenom det vanlige. Sin sjette seier og vinnerprosent i år på 50, er det bare å gi seg over for. Pluss også til Rock the Boat, som ga vinneren tøff kamp.

- Han er helt enorm, men samtidig den lateste hesten jeg har hatt, sa eier Reidun Bøhn. Vet noen om hester med fem seire eller mer, tre år på rad, er det bare å gi beskjed. Det kunststykket er det uansett ikke mange som har gjort før Vortex. 

Party Fever tok onsdagens siste stikk. Maikel Narvaez red avventende og suste forbi Ares og Bobby Dazzler siste 100. En hyggelig nyhet for Rune Haugen, som lå hjemme med prolaps i ryggen.

Party Fever