Are: - Tre fine sjanser

Skrevet av Equus v Tom W Johannessen,  20.04.2016
Artikkelbilde
Dickie Dickens

 

  Originaltekst, klikk HER


SESONGÅPNING/Lunsj-V4 Øvrevoll: Are Hyldmo tok 30 trenerseire i fjor og toppet denne statistikken. Han er nær sagt som vanlig godt forspent på åpningsdagen. 

- Jeg har tre fine sjanser; 1 Dickie Dickens (5. løp), 3 Tenango (V4-1) og Queen's Delight (V4-4), sier Are til Equus. De to sistnevnte er dagens mest spilte hester i V4, begge var 34-prosentere kl. 10.00 onsdag formiddag.


"Mye bedre bane enn den gamle"

Han utelukker heller ikke gevinst for verken 2 Reckless eller 8 Don Cortez som begge kommer ut i V4-2. 
Dette løpet har åpnet seg helt opp etter at forhåndsfavoritten 9 Corcuvelo ble strøket.
- Jeg er ikke helt sikker, men det kan se ut som Don Cortez har et litt større potensiale enn den andre, sier Are som roser den nylagte dirt-tracken.
- Den blir en mye bedre bane enn den gamle. Og den blir ikke så løs på åpningsdagen som den var i fjor.
Tilbake til hestene. 
Are sier:
- Både Dickie Dickens og Tenango er lette å få i form. Gir du dem lillefinger'n i trening, så går de på. Tenango har gått opp til 76, men det tallet tror jeg han forsvarer. Det er en sterk hest som går og går - og som faktisk er en av dem som presterer godt på løs bane også.

- Hva med 7 Miltonia i V4-3?
- Hun er rask, men har en tendens til å bli for stri med blinkers og stoppe. Fanny Olsson får prøve å roe henne. Hun er en garderingshest, sier Are som blir veldig skuffet hvis han ikke vinner løp onsdag. 
Vinner han ett, blir han "mellomfornøyd".
Vinner han to, blir herr Hyldmo "fornøyd". 
Og tre eller mer?
- Da må jeg si at det er veldig bra, uttaler Are en dag før årets sesongstart.

Haugen tror på Vortex
Rune Haugen melder om gode treningsforhold og hester som er startklare. Han har fem og tror mest på 4 Vortex i 5. løp:
- Han har løp i kroppen fra Dubai og er veldig god på Øvrevolls sand. Løpet kommer nok til å gå med 1 Dickie Dickens og 5 Colourist foran. Det er nok litt kort for Colourist.Vortex kommer på slutten, jeg håper og tror han er vinneren, sier haugen og går gjennom de andre hestene:

- 1 Party Fever (V4-1) gjør gode løp, men er kommet opp i formtall. Det kan være litt kort.
- 3 Something Royal (V4-2) er en habil og rask hest, men best på gress. Passes når hun kommer ut der. Det er også snakk om en 3-åring mot eldre så her ligger jeg ganske lavt.
- 6 Fil Rouge (6. løp) kjemper med 5 IKC Nightinggale om seieren.

Anna har luringene


FIN STIL: Anna Pilroth er klar for Øvrevollsesongen. Hun vant på Macallan 10. april og hadde dermed en fin feiring av 25-årsdagen. På to ritt i år har hun én første og én tredje, en bra fasit.
Foto: Svensk Galopp


Anna Pilroth ble best kvinnelige jockey på Øvrevoll i fjor. Hun dukker ofte opp med skreller, er som alltid pålest og i form. Onsdag rir hun fem på Øvrevolls åpningsdag. Tre av dem trenes av mamma Bodil Blomqvist. 
- Toppformen er ikke der, men vi kommer ok forberedt. Vi håper på penger, men tre-fire av de jeg rir kan være luringer, sier Anna som i likhet med de fleste andre håper på feste i Øvrevolls nyanlagte dirt-track. 
Hun rangerer hestene i sjanse-rekkefølge: 4 Cambuslang (V4-2), 4 Lucky Lucioni(Lennart Jarvén trener, har stått hos Bodil Blomqvist den siste uken), 8 Half Prince4 Skyfall, 1 Calgary (Charlotte Sjögren trener). Her er Annas kommentarer til Equus:

- 8 Half Prince (V4-1) kjøpte vi fra Bent Olsen etter 3-årssesongen. Han har vært litt vanskapt i ryggen, det har vært mye jobb med denne hesten. Kjennes så fin ut som han kan være nå. Gikk "skitbra" i siste jobb på gresset. En bitteliten luring onsdag.
- 4 Lucky Lucioni (V4-2) har jeg ridd i jobb. Går bedre på Øvrevoll enn Jägersro der banen er mer "stum". Jeg blir skuffet hvis han ikke er med å slåss, men i trening har han vært strået kortere enn 5 Pecoiquen som også har vært hos oss litt nå. Pass på den!
- 4 Cambuslang (V4-3) er en humørhest som må ha feste i banen. På løs bane vil han ikke ta i. Kommer ellers ikke ordentlig i gang i utforsbakken på bortre. Hesten er enorm av størrelse. Jeg prøver å ikke stresse ham til å begynne med. På oppløpet går det fort. Han har vunnet 1100 på Øvrevoll og kan gjøre det igjen.
- 4 Skyfall (V4-4) er i fin orden, har vokst utrolig mye. Dette er en hest som har hatt veldig mye utur. Distansen onsdag kan være litt lang, men jeg tror det går. Kan være en liten luring, også denne.
- 1 Calgary (6. løp), her satser jeg på å ikke "flyge åt helvete", det får være målet...

Hallqvist tviler på seier
Vänersborg er en by i Västra Götalands län i Västergötland. Her, på sydspissen av Vänern, trener amatøren Per Hallqvist fem galopphester. To av dem kommer til Øvrevoll på åpningsdagen. Treneren melder om startklare hester, men han tviler på at han returnerer med en seier i bagasjen:
6 Russian Roulette (V4-2) er blitt 14 år og er nå egentlig en hinderhest. Bare slått 9 lengder av Omoto Sando i siste hekkestart i oktober. Har orken og var en skapelig dirt-hest som ung, men jeg tviler vel på seier her.
- 2 Wide Ranging (V4-4) har vi tatt over fra Danmark. Er et ubeskrevet blad som har gått mest på gress. Er kanskje ute på litt for lang distanse? Tviler også her på seier, men han kan være en trippelhest.

"En god outsider"
8 The Provocative kommer ut i V4-4 med halvrusten rad. Men bak resultatene skjuler det seg en 8-åring på vei opp i form. - Han står 2400, og bør regnes her. La meg kalle ham en god outsider. Stod helt feil i løpet han ble nummer fire i sist. Har hatt litt problemer med høvene, er frisk nå. Her går vi siste 800, sier Christer Peters som uttaler seg for trener Charlotte Sjögren. 

"Kan mer enn formtallet"
5 Attila er en langveisfarende gjest i V4-finalen. Han kommer fra Sturup, 28 kilometer fra Malmö og 55 kilometer fra København sentrum.
Attila var en bra hest, men prestasjonskurven har dalt:
- Han har mistet noe av gnisten. Nå forsøker vi med en ny bane for å se om han kan tenne til. Hesten har stått på 78 en gang og kan mer enn formtallet sitt i dag. Vi håper.Attila er "tungriden", det gikk ikke sist. Andreas Tapia Dalbark er en sterk rytter, sier trener Peter Lundberg som annonserer et offensivt opplegg: 
- Min hest er best når han er med foran, sier han til Equus.

Fretheim med fire
Fretheim-stallen sender ut fire hester på åpningsdagen. Marie Fretheim rir tre av dem.
men den ene hun ikke rir; 4 Rock The Boat (Fanny Olsson) i V4-1, er kanskje den beste sjansen.
- Ja, kanskje. Jeg velger å ri 5 Ares i samme løp. den er mer stabil - og så er jeg veldig glad i Ares. Rock the Boat, "Båten", har større kapasitet, burde egentlig ha stått opp mot 90. Men han har ikke alltid lyst til å bli sliten. Og er helt avhengig av feste i banen. Gikk bra første gang ut i fjor og er lett og fin i kroppen. Kan vinne i dag, sier Marie som også varsler litt for veteranen 7 Most Wanted i V4-2 (klar for start nr. 106, se bildet under):- Han virker veldig frisk og rask. I fjor hadde han vinterpels på denne tiden, det har han ikke i år. Er blitt ti år, men her er han "ung", møter fire som er eldre. Vi prøver på tet, men det er ikke alltid det går. Bør uansett regnes, 1750 er hans beste distanse nå. Må ha feste i banen, sier Marie Fretheim til Equus.
* Fanny Olsson, som rir, Rock The Boat, sier følgende: - I siste starten i fjor (27. november) likte han definitivt ikke banen. Dette blir et spennende ritt i dag, jeg "gillar" denne hesten. 

* - Jeg er nok litt senere ute enn vanlig, uttaler Henrik "Henke" Engblom til Equus. Han kommer til Øvrevoll i dag med fire starthester. 
- 3 Purpurheart (V4-4) og 8 Augustinian (V4-3) er de to beste sjansene. Purpurheart har aldri møtt så dårlige hester. Skal stå distansen bare hun får spare litt og komme bakfra. Det er litt vinn-eller-forsvinn her. 
Augustinian går opp en liten klasse, men det skal han takle. Skal også komme bakfra. Denne hesten har fått klart mer selvtillit og bør strekes i dag, sier "Henke"  foran sesongstarten på Øvrevoll.


Gjelsås på plass


NEW LOOK - NEW MAN:  Det graves og bygges på Øvrevoll som fremstår i litt "new look" etterhvert. Mannen som trekker i trådene er også ny. Thomas Gjelsås startet i jobben som Øvrevoll-direktør 1. april.
Foto: Eirik Stenhaug

Thomas Gjelsås er på plass i Øvrevolls sjefsstol. Der har han sittet siden 1. april. Men Thomas har ikke sittet rolig. Han har som ett av sine uttrykte mål at galoppsporten skal vokse i alle ledd. Den utviklingen er i gang. En liten økning i hestetantallet er positivt. Banedekket på dirt-trackbanen er nytt, og det er en litt "new look" over anlegget til 2016-åpningen. Ført og fremst har det dukket opp et nybygg på 260 kvadratmeter i to plan. Helt ferdig er ikke nybygget før til sommeren. Da starter rivingen av den gamle bygningmassen med vekta og jockeyrommet. Med dette borte vil utsikten til banen og hestene i action bli langt bedre.
Øvrevoll er på gang. 

* Marius Borgen Andersen er skadet og rir ikke onsdag. 
Jan-Erik Neuroth overtar rittet på 2 Sophie's Love (V4-3), vekt; 57 kilo. 
Fanny Olsson er ny rytter på 7 Queen's Delight i V4-4, vekt; 66 kilo.

* Dagens største kl. 10.00: 7 Queen's Delight i V4-4, en 34,3-prosenter. 

Innleveringsfrister:
V4: 12.20
DD: 12.41