Yvonne rir på Täby 18. mai!

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  27.04.2016
Artikkelbilde
Yvonne Durant

 

Yvonne Durant red sitt første løp i 1985, 15 år gammel. I løpssammenheng hadde hun sitt foreløpig siste ritt i 2011. Nå gjør hun et lite comeback på Täbys "Tribute Day", avslutningsdagen 18. mai.

- Det blir med dette ene løpet, sier Yvonne til Equus og er ganske bestemt.
Like bestemt er hun på at hun ikke er i Stockholm for å ta farvel med Täby.
- Jeg satser på å vinne. Absolutt! uttaler tobarnsmamma Yvonne som nå jobber fulltid som frisør.
Men kontakten med hestemiljøet er slett ikke borte. Hun er intervjuer for RD - og rir ut i helgene for Annike Bye Hansen som mener "hun har vunnet i Lotto". Underforstått, Annike er brukbart fornøyd med treningsrytteren...

Den store tobeinte stjernen
Yvonne Durant dundret inn i norsk galoppsport som 15-åring i 1985 - og vant to løp på den tredje løpsdagen. Hun var allerede da en champion "in the making". Resten er galopphistorie. Hun vant aldri det Derby-løpet hun skulle ha vunnet, men veldig mye annet. I sin beste tid var hun definitivt skandinavisk galoppsports største tobeinte stjerne, og den eneste som har kunnet fylle "tråkka" på Øvrevoll.
- Hun har vært en av de aller beste kvinnelige jockeyene i verden gjennom alle tider, sier P-A Gråberg om Yvonne som vant 353 løp på Øvrevoll i løpet av karrieren. 

Ni galopp-profiler på "bruttolisten"
Nå er det klart for et lite comeback på en dag der åtte andre tidligere galopprofiler er mer eller mindre klare for samme løp. Dennis Madsen, sportssjef i Svensk Galopp gir oss "bruttolisten":
Yvonne Durant, Troy Durant, Susanne Berneklint, Michael Richardson, Michael Tjärnström, Philippe Courtheuse, Roy Arne Kvisla, Kim Andersen og Brita Lundgren. Øvrevolls banemester og tidligere Derby-vinner i Sverige, John Fortune, skulle ha ridd, men er ute grunnet en skade.
- Løpet vil inngå i spillet, men vi vet ikke hvor det blir plassert ennå. Det blir fire lunsjløp fra 12.20 før vi kommer tilbake med åtte eller ni kveldsløp denne siste løpsdagen på Täby, sier Dennis Madsen til Equus.