Vinnere Oscarfesten 2016

Skrevet av Birger Christensen,  07.04.2016
Artikkelbilde
Åretshest Easy Road

2-åring: Ruler of Course: Begynte beskjedent, men vant sikkert i Vinterfavoriternas Pris på Täby. Dette er regnet som toåringenes viktigste oppgjør i Skandinavia.

3-åring: Bokan: Tok en lett seier i det svenske Derby. Vant St Leger både på Øvrevoll og Täby og var treer i Norsk Derby.

Sprinter og årets hest: Easy Road. Vant Polar Cup og Täby Open Sprint, samt sprintløpet på vår Derbydag. Avsluttet med en sterk seier i England.

Miler: Fearless Hunter: Vant sikkert i Marit Sveaas' Minneløp. Seiret også i Polar Mile Cup og var knapt slått toer i Oslo Cup.

Stayer: Bank of Burden: Høydepunktet var den fjerde seieren i Stockholm Cup, ny rekord. Tredje i Oslo Cup og Marit Sveaas' Minneløp.

Hinder: Hot Wing: Fantastisk sesong med syv seire, fire av dem på hekk. Suveren i finaleløpet.

Hoppe: Icecapada: Seier i Diana etter årets spurt. Toer i Derby og 1000 Guineas. Slo Amie Noire på Täby.

Handicapper: Fredde. Fem seire i løpet av sesongen. Økte sitt formtall fra 56 til 70. En herlig kriger.

Norskoppdrettede og juryens pris: Ragazzo: Tok tre strake seire på våren. Fikk dermed 12 strake seire på Øvrevoll, hvilket er tangering av rekorden.

Tattersalls bragdpris: Vortex: Ny fantastisk sesong. Seks seire i 2015, tredje år på rad på banen med fem seire eller mer. Et vinnerinstinkt utenom det vanlige.

Hederspris: Hans Petter Eriksen. Sportssjef i 35 år, direktør i 11 år.

Et selvskreven valg nå som han går inn i pensjonistenes rekker.