Vi tipper Berling

Skrevet av Birger Christensen,  22.08.2016
Berling

Årets felt i Marit Sveaas' Minneløp er en perle av et løp. Det har ofte vært et sterkt hjemmelag som har skremt bort konkurrentene. Nå er det knallhard konkurranse både fra Sverige og Danmark. Samt en spennende outsider fra Tyskland.

La oss begynne med vår tyske gjest. Før vi sendte opp nyttårsrakettene, gikk han dødt løp om seieren i Qatar. Det løpet startet også Quarterback i og var klart slått. Rogue Runner  har etter ørkenoppholdet startet både i Italia og Tyskland, en skikkelig globetrotter.

Den svenske duoen virker knallsterk. Både Berling og Hurricane Red er topphester av beste merke. Dessuten ser Øvrevoll ut til å være en bane de trives på. Hurricane Red vant lett i Oslo Cup midt i juli i den eneste starten på banen. 1800 meter kan være litt kort, men den distansen er krevende på Øvrevoll. Hurricane Red er farlig for alle.

Når vi likevel vinnertipper Berling, er det fordi vi synes mye peker mot den grå stjernen. ABBA-Benny fikk oppleve seieren i løpet i 2013, og i fjor ble det annenplass. Spurten i Polar Mile Cup i juli var enorm, og Elione Chaves rir faktisk Berling for første gang. Elione kan vinne Derbydagens to største løp med Berling og Our Last Summer, begge med startnummer 9.

Den danske trioen er Brownie, Jubilance og Captain Morgan. Jubilance har som en av fire hester fått premie i løpet som treåring, men nå tror vi klart mest på Brownie. Han har vunnet 2000 Guineas, Polar Mile Cup og Polar Cup, og han er i sitt livs form. Han stortrives på Øvrevoll, og vinner han søndag, er han alene om å vinne Polar Cup og Marit Sveaas' Minneløp.

Så til de norske håp. Rune Haugen mønstrer en trio, de fem øvrige står alle oppstallet på Øvrevoll. Fearless Hunter vant løpet i fjor, og Vortex er sammen med Captain of Comerce og Ragazzo de norskoppdrettede håpene. Siden Fearless Hunter ikke har startet siden Dubai i vinter, blir Quarterback vårt Skoger-håp. Han kommer fra nylig storseier i Danmark, men kanskje er 1800 meter litt snaut.

Da gjenstår Bokan, Ragazzo, Coprah og Bank of Burden. Sistnevnte går kanskje sitt siste løp på Øvrevoll, en stjerne gjennom seks år. Han er alene om to seire i dette løpet etter at det ble gruppeløp. Med svikt i banen kan han vinne. Coprah er så å si alltid med i toppen, storseieren kom i Stockholm Stora Pris for drøyt to måneder siden. Bokan var sterk toer i Oslo Cup, vi er litt usikre på om 1800 meter er litt kort. Da gjenstår bare Ragazzo. Det er lite som ville glede mer enn at han ville prestere til gull. Men noe mer enn en stor outsider er ikke Ragazzo på uvant distanse og uviss form.