Petersen på reisefot

Skrevet av Birger Christensen,  23.12.2016
Artikkelbilde
Niels Petersen. Foto Svensk Galopp

Niels Petersen er ikke en person som liker å ta det med ro. I hvert fall ikke over lang tid. Etter at løpssesongen 2016 var over, kunne det være godt å ta noen rolige dager. Men nå er det Qatar og deretter Frankrike som står for tur.

- Onsdag 28. desember skal toårige Trouble Of Course starte i Qatar i Al Rayyan Stakes. Gleder meg veldig til å se ham der. Takket være et hardt jobbende banemannskap på Øvrevoll, har vi kunnet trene på jevnt og trutt med ham. Så spørs det hvordan det går når han møter hester fra andre himmelstrøk, men jeg tror ikke han vil gjøre seg bort, antydet Niels.

Trouble Of Course gikk tre flotte løp på Bro Park i sommer og høst. I Vinterfavoriternas Pris var han helt suveren.

- Han likte seg godt på Bro Park og var ubeseiret der på tre starter.  I Qatar er distansen 1400 meter, og de rir høyresvinger. Men det har vi trent på, og jeg tror ikke det skal være noe problem.

Chantilly - ikke Dubai

Niels har vært i Dubai i mange år med hester fra stallen. Denne vinteren prøver han en vri. Da drar han i stedet til fransk Chantilly, en spennende test.

- Vi reiser ned 10. januar. Tanken var først å reise noe tidligere, men nedgang i form på flere av hestene, gjorde at avreisen ble utsatt. Planen er å gå løp der nede med de hestene vi har med. Går alt bra, returnerer vi nok ikke før nærmere midten av mai, men kanskje får vi vurdere situasjonen underveis. Er forberedt på at det blir en del reising tur-retur Øvrevoll og Deauville. Men jeg liker som sagt at det skjer saker rundt meg, så det skal nok gå bra, avrunder Niels Petersen. De siste seks års champion på Øvrevoll ligger ikke på latsiden.