Fint felt i Lyches

Skrevet av Birger Christensen,  18.07.2016
Artikkelbilde
Lifeofbryan

Det er fine penger å løpe om for de norskoppdrettede treåringene. Forsommerløpet, Brukseier Eyvind Lyches Minneløp, Norsk Rikstoto Grand Prix og Norsk Mesterskap er fire løp med fine premier. I tillegg har de muligheten i løp som Skandinavisk Mesterskap og Breeders, og ofte hevder de beste treåringene seg fint i Fearnleyløpet i kamp med eldre norske.

Torsdag er det Lyches Minneløp det dreier seg om. At det ofte kommer overraskelser, kan henge sammen med at 1980 meter er en distanse som er uvant for de fleste deltakerne. Nå går løpet litt senere enn det pleier, og da har halve feltet prøvd seg på lenger distanse. Av disse kan Twisted være en kandidat til en trippelplass.

Men de skal være gode for å vinne mot hester som Lifeofbryan og Marshall, og Pirlo er også vinneraktuell.

 

Toåringene åpnet karrieren sist torsdag. Da var det kun åpent for norskoppdrettede, nå er også importene med. Den eneste med løp i kroppen, er Rune Haugen-trente Baltic Eagle. Det er ofte en fordel, men må trolig forbedre seg for å gå til topps. Å tippe løpene er krevende, så det beste er å følge godt med i løpene for senere besøk i totoen. Wido Neuroth sa tidlig at han hadde flere fine toåringer. Hans duo tok en klar dobbel i det første toårsløpet, og nå er Kiana og Séraphine en ny duo. Alle fire er eid av Stall EOS, som satser friskt. Ellers er Danny K og Lady on Ice to hester fra eiere som er suksessrike, så dette blir spennende. De innblandede er sikkert ekstra spente når hestene nærmer seg svingen.

 

Spillemessig ser det vrient ut. Diana Lady kommer ut i et noviseløp med formtall 92. Det er ikke hverdagskost, men det er et snaut halvår siden siste start. Hun skal ha litt å gå på, men som helhet er dette et noviseløp med bra klasse. Men bankerforslagene står ikke i kø, så vi tar sjansen og satser på henne. Lykke til.