Full fart i lunsjen

Skrevet av Birger Christensen,  06.07.2016
Artikkelbilde
Old Fashioned ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det gikk unna i løpene på Øvrevoll i lunsjen. Old Fashioned viste hvor rask han er som favoritt. Skrellene kom ved Viviannasdream og Lord Divine, og sistnevnte blir en spennende treåring å følge.

V4 ble innledet med en skrell. Viviannasdream ledet hver meter og holdt unna for Wild Citizen med knapp margin.

- Endelig. Han har ikke bydd seg til i løpene, men denne gang tok han i hele veien. Dessuten var jeg svært fornøyd hvordan Marius (Borgen Andersen) red. Han red et flott løp, helt som jeg ønsket, sa en fornøyd trener Annike Bye Hansen.

Viviannasdream ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Favilla gikk tidlig til tet og holdt unna helt til målstreken. Vanessa Ryall, med over 40 seire i USA, tok nå sin første seier på Øvrevoll.

- Jeg ble litt engstelig for at hun skulle bli sliten, men hun fightet hele veien, sa en fornøyd Vanessa.

- Hun er en dronning. I fjor var hun ikke frisk, men nå presterer hun slik vi håper, sa trener Wera Torgersen.

Favilla ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Løpsdagens tredje tetvinner ble Caiprinha. For Cathrine Erichsen ble det en fin dobbel, da Butterfly Effect var nærmest vinneren. Lærlingen Alan Wallace red et godt beregnet ritt på Caipirinha.

Caipirinha ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- En dobbel passet perfekt. Alan red akkurat slik jeg ønsket, så dette var bra, fortalte Cathrine. Hun kunne også fortelle at Easy Road ikke likte seg på den tunge banen i Hamburg. Neste start blir trolig Polar Cup på hjemmebane 4. august.

Elusive Thought ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Elusive Thought hadde en haug med annen- og tredjeplasser. Seieren kom i start nummer 43, så den må kunne kalles fortjent.

- Har vært to ganger nummer to med Elusive Thought. Nå fikk jeg et fint løp, og da valgte jeg å gå tidlig på oppløpet, sa en svært godt fornøyd Thea Hofossæter.

- Det var flott at han klarte å bryte barrieren. Vil passe på å gi honnør til den jobben NoARK (Norsk Amatørrytterklubb) gjør. Den er beundringsverdig, sa trener Steinar Holm. Hans interesse for galoppsporten har kommet med datteren Nora som var ivrig ponnigalopprytter, før hun begynte på ri de store hestene.

Lord Divine ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Lord Divine gikk to meget fine løp som toåring. Men siste start var for 11 måneder siden, så seieren må betegnes som overraskende.

- Han er en litt engstelig type, så jeg skrapte meg opp. Det har vært mye problemer med ham, men talent har han hatt. Han står igjen i Derby på Jägersro neste lørdag, så får jeg håpe at han kommer med der, sa trener Cathrine Erichsen. Nelson De Souza red et flott løp på vinneren.

 

At Old Fashioned har mye fart, har vi fått se. 900 meter på gresset burde være perfekt, og seieren ble enkel foran en positiv Majestic Max.

- Har akkurat snakket med eierne, og det var stor glede over seieren. Han er ennå ikke helt i topp orden, men det nærmer seg. Vi starter nok i sprintløpet på Derbydagen, og så får vi se utover høsten, sa trener Rune Haugen.

Miltonia ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Den andre strake 900-meteren ga seier til Miltonia. Dermed tok Sergio Alonso sin andre strake sprintseier, mens Are Hyldmo ble sammen med Cathrine Erichsen de to første til tosifret antall seire i år.

- Hun har vært nær ved i de to forrige startene på 900 meter gresset. Nå holdt det helt inn, og etter en del annenplasser, var det godt med en seier igjen, sa Are.

Tertian ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Niels Petersen måtte vente til siste løp før seieren kom. Tertian holdt unna ridd av Per-Anders Gråberg.

- Han var god i Malmø for et år siden, men det har tatt litt tid. Går og titter litt når han kommer foran, så jeg tror det er mer å gå på. Når det gjelder Our Last Summer i Tysk Derby, ser det bra ut. Får vi penger med hjem, er jeg fornøyd, sa Niels.