Harald Dørum 60 år

Skrevet av Birger Christensen,  08.07.2016
Artikkelbilde
Harald og hans datter Denise på derbydagen 2015

 

Harald Dørum fyller i dag, mandag 11. juli, 60 år. Han ble direktør på Øvrevoll i 1991 og satt i den posisjonen i ti år. Han var travelt opptatt med å plassere Øvrevoll på det internasjonale kartet, og i 2001 fikk Øvrevoll to Gruppe 3-løp, Marit Sveaas' Minneløp og Polar Cup. Det har vært mange hester som har startet fra land utenfor Skandinavia, men i det førstnevnte har ennå ikke noen av disse klart å vinne.

Omtrent samtidig i 2001 forlot Harald Dørum direktørstolen på Øvrevoll, etter noen år i reiselivsbransjen ble han ansatt som direktør i Norsk Rikstoto, en stilling han fortsatt innehar. Ikke alle er enige med Dørum i alt og ett, men det ligger vel i sakens natur at det stormer litt på toppene. Personlig vil vi takke for at han og Hans Petter Eriksen var dyktige guider på turen til Los Angeles og Mexico i 1993. Flere av de øvrige i reisefølget hadde ikke egnet seg like godt bak rattet.

 

I Scandic Norsk Derby om rundt syv uker har Harald Dørum og Nils Petter Gill treårige Silver Step til start om alt går etter planen. Det kan i så fall bli en fin, men dog litt forsinket 60-årspresang.

 

Øvrevoll gratulerer Harald Dørum med dagen.