Topp galopp uten stopp

Skrevet av Birger Christensen,  11.07.2016
Artikkelbilde
Bank Of Burden. (Foto Svensk Galopp)

Med Subaru Oslo Cup (Gr3), Polar Mile Cup (L) og Tattersalls Norsk 1000 Guineas på programmet, blir vi servert en meny som er ytterst attraktiv. Den sportslig klart fineste løpsdagen så langt i år, og i tillegg er vi spente på årets første løp for toåringene. Vi gleder oss når vi ser på dagen med sportslige briller

Oslo Cup-feltet er kun på ni hester. Men det er flere spørsmålstegn enn normalt. Bank of Burden og Eye in the Sky har vunnet løpet før. Men førstnevnte har ikke startet siden seieren i Stockholm Cup i fjor, og Eye in the Sky har en start etter Dubai. Det har også Quarterback, men han har ikke startet på Øvrevoll siden St Leger i fjor.

Det er gledelig at vi får besøk av Hurricane Red. Han har vært Sveriges stjerne i tre år. Nå kommer han til Øvrevoll, og topphester håndterer gjerne nye baner.

Det er ikke umulig at vinneren torsdag ikke er nevnt. Kanskje er Bokan hesten som er nærmest den kvartetten vi tror mest på?

 

I Polar Mile Cup varierer formtallene fra 88 til 93. Snittet er over 90, så klassen er det ingenting å si på. Coprah er den eneste i feltet med seier i dette løpet, og formen var på topp på Bro Park. Berling er en gjest som liker seg på Øvrevoll, men her skiller det svært lite.

 

1000 Guineas er et klassisk løp for treårige hopper. Danske og svenske trenere har forsynt seg godt i løpet de siste årene. Søren Jensen-trente Miss Vordingborg vant tilsvarende løp på Klampenborg, og hun blir vår favoritt. Wido Neuroth har en fin duo i Appelina og Lady Marma, mens Karaliene er et berettiget håp for Cathrine Erichsen. Wootton's Walk er lynrask, men 1600 meter er muligens litt langt.

 

Ser vi på de siste 20 årene har følgende Derbyvinnere også vunnet Oslo Cup: Inchrory, Parthe, Valley Chapel, Mick Jerome, Appel au Maitre, Without Fear og Eye in the Sky. Dessuten i årets felt har Hurricane Red og Bokan gått til topps i det svenske Derbyet, mens fjorårets Derbyvinner på Øvrevoll, Quarterback, også er på plass.

Inchrory er den eneste gjennom historien som har vunnet Oslo Cup tre ganger (1997-99), mens Miss the Boat er eneste hoppe med seier i løpet. Den bragden skjedde i 2007. Kun i 2000 (Royal Crusade) og 2010 (Alcappo) har det ikke vært norsktrente vinnere i dette milenniet.

 

 

Da håper vi mange finner veien til Øvrevoll torsdag. Vi tror alle som gjør det, vil oppleve en flott kveld på det vakre anlegget.