Vortex har vinnerviljen

Skrevet av Birger Christensen,  25.07.2016
Artikkelbilde
Vortex

Ett av temaene i programmet Mesternes mester heter vinnervilje. Der kunne firbente Vortex ha deltatt, for få hester på Øvrevoll viser større vilje til å vinne enn nettopp Vortex. I karrieren har han 20 seire, mens det er blitt fire annen- og tredjeplasser. Svært mange av seirene er blitt tatt med mindre margin enn en lengde.

Alle bilder: ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Etter sesongen 2014, hvor Vortex hadde vunnet fem seire to år på rad, tenkte vi at nå er det slutt på seiersrekken. Da svarte han med å vinne seks løp i fjor. Fem seire eller mer i tre sesonger på rad har vi ikke funnet tidligere, selv om vi har gått langt tilbake i tid.

Torsdag er det Norsk Forening For Fullblodsavl Løp. Vortex vant løpet i fjor, men da gikk det på sand i november. Da var også Rock the Boat, Giovanni Nobile, Greased Lightning og Calcaterre med. Rock the Boat ble toer og var kun slått med hals. Litt pussig er det at Vortex bar 68 kilo med Sergio Alonso på ryggen, mens Rock the Boat hadde Fanny Olsson og 52 kilo å bære på. Altså nøyaktig slik det er i V65-finalen på torsdag.

Ellers en interessant løpsdag, blant annet med norske toåringer. Dardenne møtte flere av motstanderne for to uker siden, og da slo han dem lett. Vi tror han får sin første seier nå, men toåringer kan forbedre seg raskt. I våre øyne er det ikke så enkelt å finne en banker i V65. Vi har prøvd oss med nevnte Vortex, men han skal gi bort mye vekt til alle i feltet. Kanskje kan en banker for de frekke være Ponita i V5-1. Dina Heggum rir meget bra, og Ponita passerer nok mange i finishen.  

Torsdagens løpsdag er nummer 15 i år. Det betyr at vi nærmer oss halvveis i sesongen. Carlos Lopez er som i fjor klart fremst blant jockeyene. Men vi har Jan-Erik Neuroth som nummer to og Marius Borgen Andersen på fjerdeplass. Det er flotte tall for begge, og en seiersprosent for Marius på 17 er meget bra. Jan-Erik har som pappa Wido har på trenerlisten 11 seire på 44 starter, seiersprosent på hele 25. De fire fremste trenerne har alle 11 seire så langt i år, torsdag får nok en eller flere "dusinet fullt".