Arnfinn deler ut premien

Skrevet av Birger Christensen,  19.09.2016
Artikkelbilde
Without Fear vant i 2011 Triple Crown på Øvrevoll og i tillegg Svensk Derby!

Arnfinn Lund er Norges mestseirende trener på Øvrevoll. Bare på hjemmebanen har han 1686 seire, og den rekorden blir aldri slått. Onsdag deler han ut premiene til vinnerne i Norsk St Leger. Arnfinn, som nylig fylte 81 år, har selv vunnet St Leger seks ganger.

Første gang var i 1974 med Halcyon Bay, etterfulgt av Derbytoeren Lone Chance i 1977. Da Sunorius seiret i 1987, var det første gang Arnfinn sikret seg Triple Crown. Seirene i 2000 Guineas, Derby og St Leger kom alle på flisbanen, som den het til å begynne med. Den bragden gjentok han i 2011 med Without Fear, og Arnfinn er dermed den eneste med to Triple Crown-triumfer.

I mellomtiden var Hammering Tor (1997) og hinderkongen Omoto Sando (2006) vinnere av St Leger. Sistnevnte var så sent som sist søndag toer i et hekkeløp i Gøteborg. ni år etter triumfen i St Leger!

Without Fear var i Nils Petter Gills eie. Nå har han håpet om at han og Wibecke Nagell-Erichsen skal få den femte Triple Crown-seieren så lenge løpene har hatt de navnene de har nå. Og vi tror ikke Nils Petter har noe imot å få motta premien av nettopp Arnfinn Lund.