Camarina, Majestic Max og girl power

Skrevet av Birger Christensen,  07.09.2016
Artikkelbilde
Camarina Alle bilder ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Meget gode toåringer møttes i V5-1 i lunsjen onsdag. Camarina imponerte og gjentok seieren fra forrige start. God sprint fikk vi også i løpet etter der Majestic Max spurtet inn til årets første gevinst. Et poeng var det at hele syv av vinnerne var trent av kvinnelige trenere. Og tre løp gikk til Danmark

- Jeg sa på forhånd at det skulle en god hest til for å slå Camarina. I den første seieren ble det litt spesielt, da feltet bare talte tre hester etter strykning og bortvisning. Nå viste hun at hun er riktig bra, og det skal bli spennende å se hvor god hun kan bli, sa trener Cathrine Witsø Slettemark. Carlos Lopez red vinner nummer 29 i år. og Brocco og Anachronist gikk bra til plassene bak vinneren. Smooth Escape spurtet fint i debuten til fjerde etter en litt svak start.

Majestic Max

Vi måtte vente helt til september før Majestic Max fikk en seier i årets tiende seier.

- Jeg synes at han lå litt vel langt tilbake i svingen, men denne gangen spurtet han slik jeg vet at han kan. Det var deilig å se, sa trener Annike Bye Hansen. Butterfly Effect gikk bra, men det er ikke lett å stå i mot når Majestic Max setter fart. Og Carlos Lopez vant for 30. gang!

Lord Divine

Lord Divine er en riktig bra treåring. Etter en grei innsats i Derby på Jägersro, gikk han meget bra mot gode treåringer på Bro Park. Nå ble det seier, og Alan Wallace hindret at Trond Jørgensen fikk vinne dagen etter fylte 60.

- Synes at Alan red et fint løp, sa Cathrine Erichsen etter stallens andre dagsseier.

Emmys Lane

Lunsjens første løp var et sprintløp over 900 meter. Det pleier ofte å bli jevne oppgjør, men nå var Emmy's Lane klar vinner. Calcaterre avsluttet sterkt, og disse var godt foran resten. Mette Fruergård i Danmark trener vinneren, og Carlos Lopez tok en ny seier på vei mot et nytt championat.

Ingvild

Ingvild var lynrask fra start og holdt helt til mål i V4-2. Bildene viste at hun nok sjenerte flere av konkurrentene da hun la inn tidlig fra ytterspor, men hun fikk beholde seieren.

- Jeg hadde litt følelse for Ingvild i dag, for hun har vist fin fart, sa trener Cathrine Erichen. Rafael Freire satt på vinneren, som også fikk en seier på Derbydagen med Palermo.

Barnum

Den andre danske vinneren på tre starter kom da Barnum holdt unna for Pecoiquen. Lone Bager har gjort det bra med Barnum, som tok sin seier nummer ni. Oliver Wilson red et fint løp på vinneren.

Love To Love

Etter seks strake kvinnelige trenerseire, tok det slutt i løp 7. Da ble det Henrik Engblom-show med dobbeltseier. Love to Love vant foran Roman Princess, og med mannlig trenerseier ble det i hvert fall dobbelt blant de kvinnelige på hesteryggen. Nathalie Mortensen og Anne Pilroth sørget for det.

- Godt å se at stallhestene gikk bra, sa Henke før han skulle ri i hekkeløpet som avsluttet dagen.

Fuego

Bente Slot trener Fuego, som tok den tredje danske seieren i lunsjen. Datteren Sara red vinneren, og hun var ganske sliten da hun dukket opp hos Thomas Gjelsås i vinnerpaddocken.

- Ja, nå er jeg sliten. Det gikk så fort, at jeg måtte ri hele veien for å holde noenlunde følge. Men det er ok når vi vinner, oppsummerte Sara.

Lindenthaler

Et fint hekkeløp avsluttet en fin lunsj i godt vær. Seieren gikk til Lindenthaler, som har fått en ny tenning etter at han konverterte til hekk.

Riktig kult, sa Christopher Roberts, som har hjulpet Fredrik Reuterskiold med å hoppe inn Lindenthaler. Ellers ble vi mektig imponert over Cincinnatus, som avsluttet flott til annen.