Cockney Cracker i Michelets

Skrevet av Birger Christensen,  15.09.2016
Artikkelbilde
Cockney Cracker ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Vi har hatt Michelets Minneløp som mål i hele år. Derfor har vi gradvis økt distansen i startene her på Øvrevoll. I Frankrike gikk han enda lenger og taklet det også. Dette var deilig, sa en fornøyd trener Cathrine Witsø Slettemark. Vi husker allerede rundt 17. mai at hun fortalte at Michelet-løpet var det hun siktet mot. At formjockey Jan-Erik Neuroth satt på ryggen, var heller intet minus. Han valgte å gå innvendig på oppløpet, mens Heavenly Spiced og Dreams Cape gikk gode løp lenger ut i banen.

Pirlo ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Pirlo fikk ingen god start i Norsk Rikstoto Grand Prix. Men Carlos Lopez ga langt fra opp, og før målpassering var Marshall Runner og Make Way For Kay hentet inn. Dermed en ny seier til Knut O Arnesen, som plukker seire til stallen i Enebakk.

- Alt blir i familien, sa Knut etter løpet, og eier Inger Skrede kunne legge til:

Vi kaller ham for Piraya, for han biter og er ikke helt enkel. Men så lenge han biter fra seg i løpene, er det greit, sa Inger. Neste start blir Breeders Sprint.

Silent Storm

Toåringene åpnet ballet på Øvrevoll torsdag. Silent Storm hadde litt frem til Hurricane Dancer og den fine debutanten Miss Moonwalk tidlig på oppløpet. Men da Silent Storm og Jacob Johansen satte fart, ble det relativt fort avgjort. Dermed ble det en fin seier til Gina Mathisen, mens Hurricane Dancer var nærmest. Favoritten Delacroix var lenge i baktroppen, men avsluttet bra til tredje.

-  Hun er veldig rolig og grei hjemme, men var litt stresset på banen. Hun er bare så utrolig bra, og nå blir det Oppdrettsløpet og muligens NM, berettet Gina.

Priceless

I V65-2 ble det en dårlig start på Carlos Lopez og Priceless, men avsluttet fort som så mange ganger før. More Steps ble hentet inn rett før mål, og også Sweety var med i striden. Pål Jørgen Nordbye trener Priceless i Sørkedalen, og hun skal ut på Øvrevoll igjen allerede onsdag.

Into The Light

Into the Light var ikke så mye betrodd i V65-3. Men allerede i svingen var det tydelig at det var noe på ferde. Raphael Freire  så seg alle veier og hadde full kontroll. My Dream var riktignok unnskyldt da hun tapte alt i starten, mens de øvrige ikke imponerte. En meget godt fornøyd trener Siv Hanne Holden sto bak overraskelsen.

- Jeg er bare så utrolig glad. Jeg er eier, trener og oppdretter, og vi holder til på Lena på Toten. Brenner for galoppsporten, så dette er som å vinne i lotto, avrundet Siv Hanne.

Daydream Believer

V65-4 ble et artig løp med gode hester. Lenge så det ut til å skulle stå mellom Dickie Dickens og Vortex. Men så ble det tunge ben, og da kom Daydream Believer og Hi Finn bakfra. På streken var Daydream Believer først, og en ny seier til Stall Slettemark.

- Har ikke vært helt fornøyd med ham i de siste startene. Nå strippet vi Daydream Believer for diverse utstyr, og da var han tilbake. Sandro De Paiva red et fint ritt, sa Cathrine om hesten som tok årets tredje seier.

Borzakovski

Per Hallqvist hadde tro på at den økte distansen ville være en fordel for Borzakovski. Det stemte, og Frida Valle Skar kunne glede seg over å henvise favoritten Reckless til annen. Frida hadde annen- og tredjeplass fra før, nå kom den første seieren.

- Har jobbet hos Rune Haugen i sommer og tre uker hos Fredrik Reuterskiold. Nå er jeg bare utrolig glad, sa Frida.

 En snau halv time senere var Hallqvist på ny en vinner. Azincourt tok årets femte seier etter en herlig duell med Buffalo Soldier. Anna Pilroth red et godt ritt på vinneren, og de som satset på en Dagens Dobbel til Stall Hallqvist fikk godt betalt. Oddsen ble 174.78. Og ingen klarte seks rette for tredje galoppstevne på rad.

Azincourt