Jenny fyller 70

Skrevet av Birger Christensen,  02.09.2016
Artikkelbilde
Jenny med Ponita i vinnerpaddocken

Mandag 5. september fyller Jenny B Hansen 70 år. En av de store veteranene i Øvrevoll-miljøet feirer med et selskap i et telt ved stallen på Lønnås.

Det er ikke vanskelig å få med seg at Jenny er født og oppvokst i Danmark. Hun kommer fra Korsør, stedet på Sjælland hvor man tar ferje til Fyn. Allerede der nede var det fjording før det ble rideskole og rideleir. I 1966 kom hun til Bærum, og på Nordhaug kom hun i kontakt med Gro Kittelsen. Gro tok med Jenny til Eric O Warrens stall på Dæli, hvor Jenny fikk ri gamle Svarten. Den som tror at Svarten var en gammel kaldblodshest skal vite at Svarten var en ganske god galopphest. Etter det var Jenny inne i miljøet, og den hesten vi forbinder henne med var Midsummer Dream.

- Midsummer Dream var hesten som gjorde at jeg tok ut lisens. Den første seieren som amatørrytter fikk jeg med min øyensten, så det var noe jeg aldri glemmer, beretter Jenny. Men når vi spør om hun fikk mange seire, var svaret kontant.

- Nei, det var jaggu ikke mange. Kanskje tre seire eller noe slikt. Men moro var det hver gang det skjedde.

I rundt ti år jobbet Jenny i Tommeliten-butikken på Østerås. Dette var en slags isenkram, et sted der man fikk kjøpt diverse man ikke fikk tak i andre steder. Men hesten var alltid i bildet. I 1982 havnet hun på Lønnås.

- Og der er jeg nå og blir her til de må bære meg ut. Nå har jeg bare Ponita som løpshest, og det blir nok ikke så mange flere. Men hest vil jeg fortsette å jobbe med. Vi har et flott miljø rundt stallen, og noe er jeg stolt av, er det nivået Dina (Heggum) har nådd. Camilla Blom, Thea Hofossæter og Victoria Allers er andre som har betydd mye for meg. En spesiell firbent var Markus. Han var maiden etter 49 starter. Men i løp nummer 50 vant han et hekkeløp med 20 lengder, sier Jenny med en latter som aldri er langt unna.

 

Vi gratulerer Jenny med dagen.