Lord Divine med St Leger-skrell

Skrevet av Birger Christensen,  21.09.2016
Artikkelbilde
Lord Divine ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Lord Divine, Cathrine Erichsen, Nelson De Souza og IKC Racing ble de store navnene på Øvrevoll onsdag. Lord Divine sjokkerte de fleste spillerne i St Leger, og dermed ble ikke Our Last Summer vinner av Triple Crown.

- Our Last Summer har jo vært i en egen liga, så jeg skal ikke påstå at seieren var ventet. Men det er først nå han er skikkelig i orden, selv om dette var litt i overkant av hva jeg hadde trodd, sa Cathrine. Med to seire tidligere på dagen, også Ocean's Mist var i IKC Racings eie og med Nelson De Souza på ryggen, var det en flott dag for de nevnte aktører.

Arnfinn Lund delte ut premiene, noe Cathrine satte pris på.

- En person jeg så opp til i mange år, så det var en ære å få premiene av ham.

- Husker nok ekstra godt den første seieren i St Leger med Halcyon Bay, men også Without Fear og Sunorius er det gode minner knyttet til, sa Arnfinn.

Roxanne ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Roxanne startet løpsdagen med en overraskende seier. Jan-Erik Neuroth avsluttet i kjent stil og tok en flott seier.

- Jeg vet at Roxanne er en hest som har større kapasitet enn de 54 hun står på i formtall. Men det har tatt tid å få henne til, sa Rune Haugen etter seieren. Han kunne for øvrig fortelle at Quarterback går mot et Gruppe 1-løp i Canada 16. oktober.

Calcaterre ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Calcaterre tok en fortjent seier i V4-2. Pretty Perfect kunne ha blitt skummel, men fikk ikke åpning tidsnok. Men spurten til vinneren var uansett sterk, slik den har vært ved andre seire tidligere. Sergio Alonso fikk ordentlig fart på Calcaterre, og Annike Bye Hansen gledet seg over seieren selv om hun ikke var til stede på Øvrevoll.

Golden Globe ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Golden Globe var den tredje strake vinneren som tok sin første årsseier på Øvrevoll onsdag.

- Han var svært syk i vinter, da vi holdt på å miste ham etter en tarmbetennelse. Det har tatt tid å bygge ham opp, men nå håper vi på en fin høst, sa trener Cathrine Erichsen. Dermed ble seier nummer 21 bokført på Øvrevoll i 2016, et sterkt tall. Alan Wallace tok som flere ganger før i år vare på sjansene og årsseier nummer syv var et faktum.

Ocean's Mist ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Cathrine syntes ikke det var nødvendig å vente på en ny tur til vinnerpaddocken og årsseier nummer 22. Ocean's Mist imponerte med en lett seier mot gode eldre hester.

- Jeg var spent, siden det var debut på gress for henne. Det taklet hun flott, og nå går vi for Oaks om tre uker, sa den mestseirende treneren så langt.

The Kid ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

The Kid og Mikklus Makklus var Niels Petersens to hester i toårsløpet, som til slutt kun besto av tre hester. Den nevnte duoen tok en grei dobbeltseier med The Kid som vinner.

- Tror dette vil vise seg å bli to veldig bra hester, som trolig vil gå til Svenskt Mesterskap for toåringer. The Kid hadde løpserfaring, og det dro han nok fordel av. Når det gjelder Our Last Summer, tar jeg nederlaget med stor ro. Han er nok best på distanser rundt 2000 meter, men han tapte greit for en veldig god Lord Divine, oppsummerte Niels.

Majestic Max ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Annike Bye Hansen hadde to hester til start i lunsjen. Det ble seier til Calcaterre før Majestic Max fikset full pott. I et herlig sprintløp med fem hester på fotoet, så det ut til å være langt frem til lederne med 200 meter igjen. Men den velkjente finishen til Majestic Max og Carlos Lopez var nok på nytt. Pal O'Mine ledet lenge og var god, og vi gir honnør til hele feltet som avsluttet innen 1 lengde.

Loire ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Loire sto nydelig til slik V5-4 var skrevet. Det ble da også en enkel seier i et selskap som var svakere enn Loire pleier å møte.

- Det var deilig med en seier etter mange andre- og tredjeplasser i det siste, sa Are Hyldmo. Lettelse for rytter og for at det ikke var blitt seier før i år, gjorde at Loire tok vare på de fine betingelsene. Alan Wallace var rytter på vinneren, hans andre seier for dagen.

 

Den åttende vinneren av totalt åtte som står oppstallet på Øvrevoll, var Bellezza Scuro i amatørløpet. Nora Hagelund Holm red et fint ritt på vinneren, mens Cathrine Witsø Slettemark pleiet helsa på hjemmebane.

Bellezza Scuro ©hesteguiden.com/rogersvalsrød