Ny skrell i Michelets?

Skrevet av Birger Christensen,  12.09.2016
Artikkelbilde
Cockney Cracker

Major Chr F Michelets Minneløp er i år 80 år gammelt. Michelet var en av de viktigste personene i arbeidet med å ferdigstille arbeidet da Øvrevoll åpnet i 1932. Tre år senere døde han, og allerede i 1936 fikk han sitt minneløp.

 

Det har hele tiden vært et stayerløp, og veldig ofte er løpet blitt vunnet av en overraskelse. Fra 2011 til 2014 vant to siste- og to nest sistevalg, og vinneroddsen har ofte vært høy. Da Hot Wing vant i fjor til 5.37 i odds, var det den laveste vinneroddsen siden Carolus seiret i 2000. Året etter ga Bold Raparee 60.21, og det er den høyeste oddsen i løpets historie.

 

 Det er ikke umulig at det blir vrient i år også. På Derbydagen vant Heavenly Spiced foran Cockney Cracker med Jumeirah på fjerdeplass. Da var det 2400 meter, og de drøyt 400 meterne ekstra, gjør det vrient å vurdere. Hestene går svært sjelden lenger enn 2400 meter, og 2830 meter gir ofte overraskende utslag. Arne O Karlsen og Caroline Malmborg stiller begge med en duo, og Manchego vant løpet for to år siden. Et herlig løp, men ikke så lett å være spiller.

De norskoppdrettede to- og treåringene har fine oppgaver tidlig på kvelden. Delacroix leverte en innsats i årets første toårsløp som det luktet svidd av. Da slo han Dardenne fra samme stall, og sistnevnte slo topphester på Bro Park fredag. Men sist var Delacroix slått av Priceless Love, og Wibecke Jegard er sikkert spent foran torsdagens start. Duoen til Gina Mathisen, Silent Storm og Smooth Escape, har begge startet karrieren med pluss i margen, og Hurricane Dancer er også et interessant navn. Hva som skjuler seg bak debutantene, er vrient å si. Men de må være gode for å gå til topps.

I Norsk Rikstoto Grand Prix for treåringene er det jevnt. Lifeofbryan valgte Bro Park, hvor han gikk sterkt etter en uheldig start. I startfeltet har vi valgt Red Mile som vår favoritt. Var kun åtte lengder bak Our Last Summer i Derby Trial og sterk toer bak Lifeofbryan i juli. Da slo han Marshall Runner, Pirlo, Rebet at Heart og Sound of Silence. Nå er det nesten 400 meter kortere, og det kan sikkert gjøre visse utslag.

 

Spillemessig er det ikke så lett. Vi tror på en god utbetaling, men neppe i nærheten av "kassa".