Nytt Triple Crown?

Skrevet av Birger Christensen,  15.09.2016
Artikkelbilde
Our Last Summer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Triple Crown er gjevt å vinne innen galoppen. En treåring som vinner de tre åpne klassiske løpene, 2000 Guineas, Derby og St Leger, sikrer seg Triple Crown. Onsdag kan Our Last Summer få plass på den eksklusive listen

I løpet av de siste 50 årene finner vi kun fire vinnere av Triple Crown. Trainers Seat var først ute i 1976, men hadde kun nese til gode i St Leger. Dalby Jaguar klarte bragden i 1981, men i Derby var det så vidt båten bar. Sunorius slo til i 1987, det året alle løpene gikk på flis (senere sand). Den siste finner vi i 2011, da Without Fear tok hjem de tre storløpene. Terje Dahl, Janos Tandari og to ganger Arnfinn Lund er trenernavnene til nå.

I 2011 var Nils Petter Gill eier av Without Fear. I derby ble Manchester toer, i Wibecke Nagell-Erichsens eie. Nå eier de Our Last Summer sammen. Det er opplagt at han blir favoritt, men han har vært i knallform lenge. Pas De Secrets, Cabanac og Sea Commander fikk alle premie i Derby, og utenkelig er det ikke at de vil gi favoritten kamp. Men Niels Petersen vil nok gjerne sikre seg Triple Crown på sin CV, så får vi se onsdag. Uansett er det et langt bedre St Leger i år enn i fjor, da kun fire hester ble starterklært.

 

Blant flere spennende oppgjør, vil vi henlede oppmerksomheten på V5-3. Sprintere ikke så langt under eliten møtes, og etter seieren sist, blir nok Majestic Max favoritt. Vi er mest spente på Busybeingfabolous. Det er lenge siden han har startet på sprint, men toeren i kriteriet for ett år siden har vist at han har fart. Vi liker å se treåringer på høsten møte de eldre, det gir også et inntrykk av klassen på den klassiske årgangen.