Tips til løpene søndag 2. oktober kl. 12.30

Skrevet av Birger Christensen,  27.09.2016
Artikkelbilde
Beaufort Twelve (foto Svensk Galopp)

Spillemessig ser det spennende ut både i V4 og V5. Vi satser på 6 Beaufort Twelve i sprintutgaven av Breeders, som er V4-2. I Breeders Classic låser vi på tre hester, for vi mener at det er en trio som skiller seg ut i V4-4.

I V5 er det litt mindre felter i flere av løpene. Men det er ikke så mye som skiller, så som vanlig anbefaler vi ikke noen samlebong. V5-spillet avsluttes med to spennende hekkeløp, med Champion Hurdle som det skarpeste løpet.

 

 

1.LØP - V4-1 - HØYMYR HESTEUTSTYR AMATØRLØP - 1170 GRESS

 

Den flotte søndagen åpner med et åpent amatørløp. Vi gir Terracina et litt overraskende vinnertips. Sprint er etter vår mening en fordel, og Dina Heggum er intet minus i amatørløp. Zaphir vant et liknende løp på 17. mai, har også en sterk rytter. Loire og Augustinian vant begge sist de var ute og bør med på bongene. Aaron's Way er i tetbildet lenge, og Eddie Riff er på rett vei.

Tips: 6 Terracina - 3 Zaphir - 8 Augustinian  Outs: 10 Loire

 

2.LØP - V4-2 - DD-1 - BREEDERS PRIZE SPRINT - 1370 GRESS

 

Beaufort Twelve er en topp hoppe. I 2000 Guineas på Bro Park slo hun en så god hest som Suspicious Mind enkelt. Derbydistansen ble for lang, 1370 meter på gresset anser vi å være perfekt. All Or Nothing er en annen god danske som også bør like distansen. Pirlo og Marshall Runner var jevne sist, vi tror ikke det kommer til å skille så mye denne gang heller. Into the Light møter langt sterkere motstand enn i seiersløpet, det blir spennende å se hva han utrette her.

Tips: 6 Beaufort Twelve - 11 All Or Nothing - 14 Marshall Runner  Outs: 12 Pirlo

 

 

3.LØP - V4-3 - DD-2 - ØVREVOLL HESTEEIERFORENINGS HANDICAP - 1600 GRESS

 

Et meget åpent løp. Dramatic Act var nær ved å vinne dagen etter at Trond Jørgensen fylte 60. Kanskje kommer seieren nå i stedet. Det var tross alt St Leger-vinneren han tapte for. I samme løp var Miss Kickoff positiv tredje, er på vei mot formen. Exquest har gått bra i sommer, dette løpet er ikke så dumt. Calcaterre var fin sist, 1600 meter på gresset behøver ikke være så galt.

Tips: 12 Dramatic Act - 7 Miss Kickoff - 9 Calcaterre  Outs: 4 Exquest

 

4.LØP - V4-4 - BREEDERS PRIZE CLASSIC - 1980 GRESS

 

Trolig det beste feltet noen gang i Breeders Prize Classic. Trioen Appelina, Suspicious Mind og Duke of Burden skiller i våre øyne seg en del ut. Fast Filly var riktignok suveren sist på Jägersro, men det er mange klasser forskjell på motstanden nå. På Bro Park sist var Appelina klart best, men vi tror det blir jevnere nå. Vi tror det blir tøft for de øvrige å kjempe om noe mer enn en mindre premie, men det er fine penger også for 4. og 5. plass.

Tips: 14 Appelina - 1 Suspicious Mind - 2 Fast Filly  Outs: 9 Duke of Burden

 

5.LØP - TATTERSALLS NORSK KRITERIUM - 1370 GRESS

 

Hvis Wido Neuroth skal ta sin femte strake kriterieseier, må debutanten Bolt vinne. Det kan selvsagt skje, selv om det er lenge siden en debutant vant et så stort løp. Trouble Of Course har to imponerende seire på Bro Park og blir favoritt. Victor Kalejs vant lett i Heatherwold, og Camarina var bra ved siste seier.

Tips: 2 Trouble Of Course - 3 Victor Kalejs - 6 Camarina  Outs: 1 Bolt

 

 

 

6.LØP - V5-1 - NORSK RIKSTOTOS OPPDRETTSLØP - 1370 GRESS

 

Silent Storm har imponert, og Gina Mathisen kan få sin tredje seier med den dyktige hoppa. Hurricane Dancer og Delacroix var nærmest sist, kan fort være verst imot. Sistnevnte er kanskje mest kapabel, men det har ikke helt gått på skinner etter den flotte debuten. Miss Moonwalk var veldig flink i debuten, må på bongen. Priceless Love var god på Derbydagen, men det fungerte ikke like bra sist.

Tips: 11 Silent Storm - 8 Hurricane Dancer - 6 Miss Moonwalk  Outs: 10 Delacroix

 

7.LØP - V5-2 - ELITELØP - 1170 GRESS

 

Old Fashioned var god sist på Bro Park. Vi våger ikke å stole fullt på ham, selv om motstanden er svakere nå. Molamento misset sist i Malmø, men har vært knallgod før det. Majestic Max har funnet formen, og finishen er av beste merke. Karaliene er en bra sprinter på gress, stallen har formen på plass.

Tips: 3 Old Fashioned - 2 Majestic Max - 6 Karaliene  Outs: 4 Molamento

 

8.LØP - V5-3 - OSLO HORSE SHOW CUP - 1600 GRESS

 

Flere hester med formtall rundt gjør opp. Palermo viste gammel storhet, og med lettelse tror vi det kan bli ny seier. Miss Rebel er fantastisk bra på Øvrevoll, kan klare å forsvare tallet 88. Lord Of Trouble er jevnt bra, mens Vortex og Captain America skal forsvare formtall 89 og 91. Det er nok helt i grenseland om de klarer det.

Tips: 1 Palermo - 5 Miss Rebel - 8 Vortex  Outs: 6 Lord Of Trouble

 

9.LØP - V5-4 - ØVREVOLL CHAMPION HURDLE - 3950 GRESS

 

Hot Wing var suveren sist, og vi tror han vinner årets Champion Hurdle. Lindenthaler har tre strake hekkeseire og viser lovende takter. Calvados og Omoto Sando holder stand som old boys, og de har sikkert lyst til å vise at de fortsatt duger.

Tips: 4 Hot Wing - 1 Lindenthaler - 5 Omoto Sando  Outs: 3 Calvados

 

10.LØP - V5-5 - HEKKELØPSSERIE III - 3450 GRESS

 

Varennes har trengt litt tid på å lære hekketeknikken. Nå ser det bedre ut, og da får han tipset. Lady Dylan har på en drøy måned vunnet på flatt, hekk og steeple, en sterk prestasjon. Cincinnatus spurtet flott sist, og Hat Parade blir bra over hekk på litt sikt.

Tips: 4 Varennes - 8 Lady Dylan - 10 Hat Parade  Outs: 7 Cincinnattus

 

V4-forslag kr 468:

1.avd: 6-3-10-8-1-15

2.avd: 6 Beaufort Twelve

3.avd: Alle 13

4.avd: 14-1-9

 

DD-forslag 4 rekker:

1.avd: 6 Beaufort Twelve

2.avd: 12-7-4-9

 

V5-forslag kr 600:

1.avd: 11-8-10-6

2.avd: 3-2-4-6-1