Trond fyller 60

Skrevet av Birger Christensen,  05.09.2016
Artikkelbilde
Trond Jørgensen fyller 60!

Jubileene dugger tett på Øvrevoll. Mandag er Jenny B Hansen jubilant, tirsdag er det Trond Jørgensen sin tur. Den spreke veteranen fyller 60. Med 526 seire på Øvrevoll er han nummer fem på Adelskalenderen. Han er klart den norske jockeyen med flest seire, og slik vil det bli i mange år til.

 - Jeg rir hest syv dager i uka, i tillegg til at jeg har full jobb med å kjøre gravemaskin, sa Trond i et intervju på Derbydagen. Hver lørdag rir han ut for Hallvard Soma, og den stallen har gitt årets eneste seier på fire ritt i år. This is Bajas heter vinneren, mens lunsjen onsdag kan gi ham en gevinst på Dramatic Act.

- Jeg rir Dramatic Act flere dager i uka for Arne O Karlsen, og det er en hest som nesten alltid er med i striden. Hadde jo vært gøy å få en seier etter 60-årsdagen. Ellers rir jeg en del på gamle Firello, en svært viktig hest for meg i karrieren. Firello og jeg vant 13 løp sammen, og på lett gressbane og rundt 2000 meter var han nærmest uslåelig.

 

Det første løpet Trond red ble spesielt. Pussig nok var det to ryttere i løpet med navn Trond Jørgensen. Vår mann red Spruce Goose, mens navnebroren satt på Samurai. Datoen var 20. oktober 1973, og det gikk ikke bedre enn at Trond  x 2 falt av sine hester i svingen!

- Trond var nær en Derbyseier i 1992 da Bi Majestic var kort slått av skrellen Reflection. Det ble også nesten et championat blant jockeyene, men var best både blant amatørene og lærlingene. En hendelse han husker godt var to måneder etter vinter-OL på Lillehammer, 28. april 1994. Da vant han samtlige løp innenfor V5-rammen, noe som ikke har skjedd verken før eller siden. Den siste vinner het Six Pack Beer, uten at vi om navnet inngikk i feiringen.

Trond er fra Drammen og bodde der til han var 40. Siden ble det Vestfold, og der trives han godt.

 

- Synes at jeg har vært heldig og lever et godt liv. Har fått ri veldig mange gode hester. Sand Ship, Wildvogel og Silvestro er noen av de fremste, avrunder Trond. En hest som ikke går inn i eliten, er travhesten Gaybur. Han galopperte så mye i løpene, at folk mente han burde starte på Øvrevoll. Som sagt så gjort, Åge Paus forsøkte å trene ham opp, og Trond fikk "æren" av å ri ham i løpet. Halve Bjerke var på plass og spilte Gaybur til under 4 i odds. Den burde vel heller ha stått i 400, for en mer sjanseløs hest i et svakt felt har vi aldri sett. Men Trond var alene om fem V5-vinnere og alene om å ri en traver i galoppløp. Trolig var den første opplevelsen klart morsomst.

 

Vi gratulerer Trond med 60-årsdagen.