Carlos og Annike i sentrum

Skrevet av Birger Christensen,  26.04.2017
Artikkelbilde
En fornøyd Carlos Lopez. Foto Thomas Gjelsås

Carlos Lopez ble den sentrale aktøren på Øvrevoll i lunsjen onsdag. Fire seire og to annenplasser er en sterk fasit, og de tre siste års champion har ingen planer om å abdisere. Blant trenerne ble det en fin dobbel til Annike Bye Hansen.

Calcaterre ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

På åpningsdagen vant Pretty Perfect foran Calceterre. Nå ble rollene byttet om, noe trener Annike Bye Hansen ikke hadde noe i mot.

- Nei, på ingen måte. Hadde ikke den helt store troen på revansj, men Carlos Lopez red med stålkontroll, bedømte Annike. Hun kunne for øvrig fortelle at det sto bra til med Ragazzo.

- Det blir trolig start for ham på 17. mai, sa Annike. På nasjonaldagen har stjernen tre seire og en annen, så det blir spennende med come back.

Greased Lightning ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

 Et par timer senere ble det ny seier med Greased Lightning for Carlos og Annike.

- Sa før åpningsdagen at jeg trodde han hadde fått for høyt formtall etter løpene på Bro Park. Men nå er det blitt seier og annenplass på en uke, så dette er stas, sa Annike

Asaks Ambition ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Jan Tønnessen har to hester i trening. Asaks Ambition ledet V4-2 fra start til mål og seiret greit foran en bra spurtende Ponita.

- Dette var kjempebra, akkurat som jeg håpet. Det har vært litt lite snø og litt mye barfrost i vinter på Sørum, men dette så jo bra ut, sa Jan. Carlos hadde god kontroll og tok sin andre strake seier.

April Fool ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

April Fool tok seg av V4-3. Hun seiret i måneden som stemte med navnet etter et sterkt ritt av Alan Wallace.

. Jeg var litt pessimistisk før sesongstarten, for jeg synes ikke vi hadde fått jobbet hestene nok. Trodde nok litt mer på Black Million, men det var greit med seier til April Fool i stedet, mente trener Gina Mathisen, som har stall i Andebu i Vestfold. J W Delight  var mye bedre denne gang som toer enn i årsdebuten, og en forbedret Phoenix Dancer snappet tredjeplassen. 

Whatsinitforme ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Carlos Lopez tok sin tredje seier i det fjerde løpet. Det var ingenting å si på hans ritt da Whatsinitforme vant V4-finalen enkelt.

- Han har jobbet bra, men det var vrient å vurdere ham foran årsdebuten. Dette var uansett positivt, sa Niels Petersen. Han har pendlet tur-retur Frankrike i vinter, men fra midt i mai blir det Øvrevoll som gjelder.

Dr Feelgood ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

I maidenløpet, som også var V5-3, ble det et spennende løp med tre hester involvert. Dr Feelgood ledet og holdt unna, men Queens, som var sen avgårde fra boksene og nyimporterte Our Boy John ga vinneren kamp. Nelson De Souza red et godt beregnet ritt på vinneren.

- Vi hadde ønsket oss litt mer tempo, men nå ble det som det ble. Dr Feelgood er norskoppdrettet, og da bør han ha mange fine oppgaver. Kanskje kan han ta kampen opp mot de bedre skandinaviske treåringene, antydet trener Cathrine Erichsen.

Favilla ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Favilla ble toer på åpningsdagen. Den byttet ut med seier denne gang. Etter et godt beregnet ritt holdt Madeleine Haugland og Favilla unna for Prince Field og Carlos Lopez.

- Hun er veldig på hugget på våren. Vant på åpningsdagen i fjor, og starten på dette året har også vært bra, sa trener Wera Torgersen.