Flott åpningsdag

Skrevet av Birger Christensen,  20.04.2017
Artikkelbilde
Fil Rouge ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Mange flotte prestasjoner fikk vi overvære på Øvrevolls åpningsdag. Aller mest imponerte Pretty Perfect og Fil Rouge. Førstnevnte tok sin femte strake seier, mens Fil Rouge smadret gode milere etter høyt tempo hele veien.

Lady On Ice ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Lady On Ice ble årets første vinner. Hun gikk lett unna på oppløpet, og det så ut som om treårssesongen kommer til å bli riktig spennende. Whatsyournamebaby ble sikker toer, mens debutanten Der kleine Prinz får klare pluss i margen som tredje. Han startet forsiktig, men avslutningen var fin.

- Hun hadde en fin oppgave, sa trener Cathrine Erichsen om vinneren.

- Vi har jobbet våre hester fint, og det var godt å få en bekreftelse på at det ser bra ut allerede fra start. Nelson De Souza red årets første vinner, og han fulgte opp direkte med Clauses Ivory.

Clauses Ivory ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Clauses Ivory og Wide Ranging dro av gårde i front som to grå lyn. Mot oppløpet overtok Clauses Ivory, og selv om det gikk saktere mot slutten, holdt hoppa sikkert unna.

- Hun har fin stamme, og nå som hun er blitt godt trent gjennom vinteren, hadde jeg godt håp, sa eier Claus Reinhold Andersen. Ellinor Rasmussen trener vinneren, og Nelson De Souza tok løpsdagens andre strake seier.

Giovanni Nobile ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Giovanni Nobile vant sine to siste løp høsten 2014 og 2015. Litt antivinner er han blitt regnet som, men nå var det ingen slike takter.

- Han var ute på et formtall som gjorde at jeg hadde litt forhåpninger. Dette var så bra, at jeg kan håpe på flere triumfer, sa en fornøyd trener Annike Bye Hansen. Den dyktige lærlingen Sergio Alonso loste Giovanni Nobile til sikker seier.

Color Me Crazy ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Lady Of Course var stor favoritt i V4-3. Men hun slet voldsomt gjennom siste sving og havnet på etterskudd. Det benyttet Color Me Crazy seg av. 100 meter fra mål så hun helt klar ut, men favoritten kom med en enorm finish. Color Me Crazy holdt dog unna med nesetippen. Andres Polanco red vinneren, mens vinterens suksesstrener på Bro Park, Annika Sjøkvist, kunne glede seg over seier.

- Han vant i debuten i fjor og var deretter god bak Lady Of Course som treer. Så ble det muskelproblemer, og vi måtte bare vente. Det var flott å se ham tilbake, sa en fornøyd Annika.

Denico ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Denico vant ikke løp i fjor på 13 starter. Nå kom han flyvende bakfra sammen med Jan-Erik Neuroth i hans start nummer 1003 på Øvrevoll. Hanne Rådstoga kunne glede seg over en flott triumf.

Nå sto Denico med formtall 48, og da mente jeg at det måtte være noe galt med ham om han ikke skulle vinne. Han detter ut av formen på høsten, så nå var han ute med gode betingelser, sa en glad trener.

- Dette løpet skal jeg se mange ganger i kveld, forsikret Hanne.

Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Pretty Perfect avsluttet fjoråret med fire strake seire. Formtallet steg fra 66 til 74, men det var ingen endestasjon. Etter en herlig finish kunne Marie og Jacob Fretheim glede seg over seier. Calcaterre var god toer, og begge skal ut igjen kommende løpsdag.

- Nå har vi skjønt hvordan hun skal bli ridd. Det har betydd alt, og jeg tror det kan være enda mer å gå på, mente Jacob etter den fine seieren.

 

Ingen åpningsdag uten seier til Are Hyldmo. Han overtok Fil Rouge etter fjorårssesongen, og vi fikk se en fenomenal prestasjon. Fremme hele veien, og da de andre ble slitne, fortsatte Fil Rouge. Elione Chaves hadde en trivelig oppgave som jockey.

- Det har sett veldig bra ut i vinter, men det var utrolig deilig å se det fungere så fint. Han har tidligere hatt lett for å ruse av gårde. Nå var det litt mer kontrollert, og dette så fint ut, fortalte Are.

Elusive Thought ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Kveldens siste løp ble vunnet av Elusive Thought, som slo Favilla i en spennende finish. Nora Hagelund Holm red sitt første løp mot proffene, og det kunne ikke ha gått bedre.

- Kjempegøy og litt overraskende, fortalte Nora.

- Jeg er litt rørt nå, når Nora vant første gang mot de beste jockeyene, fortalte trener og pappa Steinar Holm.